Gang i bageriet - det bedste jeg ved ...
brød

Gang i bageriet

Pyyha, der er godt nok meget at se til, når man vælger selv at lave det meste til barnedåb og bryllup…
I dag har ovnen været i gang i 8,5 time – for pokker det har været varmt i køkkenet! Særligt da jeg bagte flutes og ovnen var 300° varm, pyyh! Men nu er alle flutes også bagt, ahh det er skønt… Så mangler jeg “kun” at bage kager, plus en hulens masse andre ting, men heldigvis er der da styr på tøjet – det er vel vigtigst?! Der er også købt drikkevarer for anden gang, så vi når det nok… ;-)

Det er i øvrigt nogle super lækre og nemme flutes, de her… Hvis du vil prøve opskriften af, kommer den her:

Til 3 stk.

15 g gær
500 ml koldt vand
4 tsk salt
lidt sukker
625 g mel

Gæren røres ud i vandet. Tilsæt derefter salt, sukker og mel – lidt efter lidt. Du rører det bare sammen med en grydeske. Dæk dejen med husholdningsfilm, og lad den hæve i køleskab i 24 timer.


Når dejen tages ud næste dag, skal du ikke ælte den, blot dele den i 3 og forme dine flutes. Dejen er meget klistret, så der skal godt med mel på hænder og bord. Bare ikke noget med at ælte det ind i dejen… ;-)


Flutes’ne bages 8 min. ved 300° og derefter 15 min ved 200°.

You Might Also Like

4 Kommentarer

  • Reply
    den enkelte Freude
    juli 30, 2011 at 7:04 am

    mums, opskriften er noteret- de ser vild lækre ud:)godt gået

  • Reply
    Karina
    juli 30, 2011 at 7:29 am

    Tak for opskriften! De flütes ser vildt lækre ud, og skal helt sikkert prøves af.
    God fornøjelse med barnedåben :-)

  • Reply
    Eva
    juli 30, 2011 at 8:32 pm

    Dejlige flutes. Uh, det bliver så spændende med jeres fest:)

  • Reply
    Tine
    august 1, 2011 at 8:24 pm

    Super I kan bruge opskriften – de smager bare vildt godt! Dem kan I roligt lave… :-)

    Kh. Tine

Skriv et svar til Tine Slet svar