Mad for begyndere - mere grønt // opskrift på rødbedekage - det bedste jeg ved ...
bøger dessert jeg anbefaler kager mad

Mad for begyndere – mere grønt // opskrift på rødbedekage

roedbedekage-madeleinekager

Vi har stadig rimelig mange rødbeder i køkkenhaven, så da vi skulle medbringe kage til en sommerfest, faldt valget på en rødbedekage. Ikke at rødbedekage normalt ville være det første der faldt mig ind, men fordi Fleur har fået en ny kogebog, hvori der er en lækker opskrift. Fleur bryder sig bestemt ikke om rødbeder på hverken den ene eller den anden måde, men hun var alligevel frisk at vi skulle lave en rødbedekage.

Opskriften er fra bogen Mad for begyndere – mere grønt som vi har modtaget til anmeldelse. Fleur fik den første bog – Mad for begyndere i julegave, og den er vi rigtig glade for. Forventningerne til denne nye bog var derfor høje…

mad-for-begyndere-mere-groent

Det jeg synes er aller bedst ved bogen, er de smukke billeder og den fine opsætning. For børn er billedet med ingredienser helt fantastisk, og de små step-by-step billeder gør, at Fleur er helt med på hvad der skal ske.

roedbedekageroedbedekage-med-frosting

Den første opskrift vi prøvede er opskriften på rødbedekage med frosting. Nogle kan måske sagtens læse opskriften på billedet, jeg synes ikke den står så skarpt, så I får den her for god ordens skyld. :)

Rødbedekage med frosting

3 æg
2 dl sukker
2,5 dl mel
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
2 tsk kanel
2 tsk kardemomme
60g valnødder
250g rødbede
1 dl rapsolie
175g flødeost
2 dl creme fraiche
½ dl flormelis
2 spsk citronsaft
1 tsk vaniljesukker

Pisk æg og sukker luftigt. Bland mel, bagepulver, salt, kanel og kardemomme. Rør det sammen med æg og sukker. Hak valnødderne. Gem en lille håndfuld og vend resten i dejen. Riv rødbederne og vend rødbede og rapsolie i dejen.

Kom dejen i en springform (ca. 24 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag kagen ved 200 grader i 35 minutter (+/- alt efter ovn). Lad den køle af.

Pisk flødeost, creme fraiche, flormelis, citronsaft og vaniljesukker sammen. Smør frostingen på kagen og top med de sidste hakkede valnødder.

jordbaer-cheesecakemad-for-begyndere-mere-groent-1

Der er virkelig mange lækre opskrifter i bogen og vi glæder os til at prøve mange flere af. Hvis jeres børn er vilde med at hjælpe i køkkenet, vil jeg klart anbefale bogen. Jeg tænker også, det er den perfekte gave til det store barn der skal flytte hjemmefra.
Lidt tidligt, men måske det er en julegaveidé? December kan hurtigt komme… ;)

Vil du se mere af det bedste jeg ved? Følg bloggen på Facebook, Bloglovin og Instagram.

You Might Also Like

3 Kommentarer

  • Reply
    Karina Carmen Musaeus Schwartz-Arndal
    september 5, 2016 at 6:23 am

    Kunne hun så lide kagen, da det var blevet tid til at prøvesmage? Linn kan altså et og andet med opsætning af en opskrift, som er meget tiltalende. :-)

  • Reply
    Linn
    september 6, 2016 at 7:32 am

    Hvor er det dejligt at høre, at I kan lide bogen og opsætningen :) Tak for søde kommentarer om den! Og jeg må indrømme, at jeg også er lidt nysgerrig på at høre, hvis Fleur kunne lide kagen? Det er jo en total cliffhanger, du lige har lavet! :)

  • Reply
    Julie
    september 16, 2016 at 2:56 pm

    Super fint indlæg! Opskrifterne ser virkelig lækre ud – måske man skulle have fat i den bog :-)
    God weekend til dig!
    /Julie

    Ps. Hvis du vil, kan du eventuelt tjekke min kreative blog, her deler jeg en masse DIY-idéer men der kommer også et par opskrifter en gang i mellem ;-)

Skriv et svar til Karina Carmen Musaeus Schwartz-Arndal Slet svar