Fastelavn og min opskrift på nemme koldthævede boller - det bedste jeg ved ...
andre bloggere brød jeg anbefaler krea mad papir

Fastelavn og min opskrift på nemme koldthævede boller

fastelavn-ophaeng-1 fastelavn-ophaeng koldthaevede-boller

Fastelavn er jo egentlig ovre, men jeg har altså først taget pynten ned i dag. Det var ret hyggeligt at se på – særligt Fleurs hjemmelavede tønde og masker fra børnehaven. Men nu hænger de på opslagstavlen og pynter i stedet… Som jeg tidligere har skrevet om, ville Fleur være Kaptajn Klo til fastelavn. Jeg har delt et billede af hende her – er hun ikke kær? ♡

Fastelavnsophængene er i øvrigt hjemmeklippede. Heidi som har en rigtig hyggelig og meget inspirerende blog, har været så sød at dele skabeloner på både katte og andet sjovt. Tusind tak, Heidi! :) Find skabeloner lige her.

Jeg trænger til forår både inden- og udendørs, så har klippet store grene af min forsythia, og sat i en vase. De er så småt begyndt at springe ud – de små gule blomster. Ahh, så kan man mærke foråret, ikke?

I dag fik jeg lyst til at dele min foretrukne opskrift på koldthævede morgenboller med jer. De kan varieres i det uendelige, og er bare super nemme og lækre.
Dejen kan stå i køleskabet i op til fire dage, og det er et kæmpe plus herhjemme. Synes det er skønt ikke at skulle lave ny dej hver aften, hvis vi f.eks. har overnattende gæster. Virkelig nemt!

1 liter koldt vand
25 g gær
1 spsk salt
1 spsk honning
7 dl havregryn
1 kg mel

Gæren røres ud i vandet og resten blandes i. Ingen æltning – bare rør det godt sammen. Dejen dækkes til, og hæver minimum natten over i køleskabet.
Næste morgen sættes bollerne på bageplade med 2 skeer. (dejen skal stadig ikke æltes)
Bages i 20-25 min. ved 200 grader varmluft. Hold øje med dem – ingen ovn er ens. ;)

Jeg putter nogle gange en rest havregrød, revet æble, kerner, tørrede tranebær eller hvad jeg nu lige har lyst til i dejen – alt efter hvad skuffen eller køleskabet gemmer på. Prøv dig frem – det kan nærmest ikke gå galt. :)

Vil du se mere af det bedste jeg ved? Følg bloggen på Facebook, Bloglovin og Instagram.

You Might Also Like

1 kommentar

  • Reply
    heidi
    april 16, 2015 at 6:25 am

    ser først denne her nu, hvor var det et fint fastelavnsris og jeg er glad for i kunne bruge skabelonerne :)

Skriv et svar