Kan drenge gå med neglelak og springvand i håret?

luc-130216-2

Altså små drenge… Kan de gå med neglelak og en elastik i håret?
Luc kopierer alt hvad Fleur gør, og derfor vil han også have elastik i håret, tatovering på armen og neglelak på fingrene. Således blev han i mandags afleveret i vuggestue med lilla neglelak og fredag med et lille springvand i håret.Jeg er meget afslappet omkring det, og det er Pierre heldigvis også. Luc må naturligvis også gerne lege med både dukker og gå tur på vejen med rød dukkevogn. Det har vi ingen bekymringer omkring – har I? Må jeres drenge lege med dukker, få neglelak på, elastik i håret og så videre i den dur med “pige-ting”?

Vi forsøger at lære Fleur, at der ikke findes pige- og drengefarver, men at alle kan bruge alle farver. Det handler ikke om hen, intet-køn og hvad man ellers kan kalde det – slet ikke… Det er egentlig bare for at udvide horisonten. Det er ikke noget vi gør så meget i, men vi taler ind imellem om det, hvis Fleur nævner noget omkring farver/dreng-pige. Fleurs egen yndlingsfarve er blå, som nogle måske vil sige er en drengefarve, men det gør hun nu ikke. Til gengæld synes hun rød/lyserød er en pigefarve. Men hvis Luc en dag vælger lyserød madkasse i butikken, fordi han vil have den samme som Fleur, tror jeg nu kun hun vil være stolt.

Hvad tænker I? Det er jo ikke helt det samme den anden vej rundt. Altså at piger ikke kan lege med sværd, biler osv.

luc120216 luc-130216-1luc-130216

Vil du se mere af det bedste jeg ved? Følg bloggen på Facebook, Bloglovin og Instagram.

4 thoughts on “Kan drenge gå med neglelak og springvand i håret?

 1. Min lille Liam kan også godt lidt at prøve ting af. Især når han ser min kollektion af neglelakker. Så vil han da selvfølgelig da også prøve. Faren til gengæld ikke så begejstret for det, han tager det dog meget pænt uden at brokke sig for meget :)

  1. Hvem vil ikke gerne dykke ned i en samling af smukke neglelakker? Er sikker på Liam bliver fin med lidt pynt på neglene. :)

   Jeg tror det er lidt typisk mænd ikke at være så begejstret for det. Men sejt at din mand tager det pænt alligevel.

 2. Storebror herhjemme er så meget i en dreng vs. pige-fase i øjeblikket, og jeg har det faktisk en kende skidt med det. Så sent som i morges spurgte han “Mor, piger kan ikke lege med LEGO, vel?”, hvortil jeg straks sagde, at LEGO faktisk er så fantastisk, at det er lige meget, om man er dreng eller pige, barn eller voksen, så kan man lege med det. Han var ikke overbevist desværre.

  For et stykke tid siden talte jeg med en af pædagogerne i D’s børnehave om drenge- og pigelegetøj. D ville nemlig på ingen måde hjem, fordi de lige havde fået nye biler på stuen. Pædagogen (der var en mand) sagde, at han mente, at det svenske tamtam med intetkøn blot betød, at man fjernede drengelegetøjet, og så skulle alle lege med pigelegetøj. Jeg er ikke helt sikker på, at jeg er hundrede procent enig med ham (ej heller kender jeg detaljerne i den svenske praksis), men D har både haft dukkevogn og et tons bløde bamser, så vi har præsenteret ham for “det feminine” og omsorgsfulde aspekt af leg. Det bider bare ikke på… Han er (om vi vil sige det højt eller ej) en klassisk dreng!

 3. Som en – nu voksen – dreng kan jeg da sige, at det virkelig er skønt, at der er folk derude med et så afslappet forhold til det som dit :)

  Jeg tror måske, at jeg har skrevet det i en kommentar til dig før, men det skader jo ik’ igen :)

  Som barn, ville jeg ha’ et lilla værelse, og hvidt satinsengetøj med lyserøde roser på, og nu er jeg stadig på samme måde :)

  Min kone synes det er skønt :D Jeg har intet i mig, der stammer fra drenge/mande-‘kultur’ og omkring dine børn, så er det virkelig godt, at du lader dem være bare sig selv :D

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *