Skal jeg gemme mine børns mælketænder? - det bedste jeg ved ...
Fleur

Skal jeg gemme mine børns mælketænder?

æske til mælketænder

Der er mange store beslutninger der skal tages som forældre, og vi er kommet til en af dem der deler vandene lidt… Fleur bliver seks år lige om lidt, og den står derfor snart på skolestart med alt hvad dertil hører. Inklusiv rokketænder.(!) For det er åbenbart nu.

Fleur vågnede den anden morgen med en rokketand, og hold nu op – den har været længe ventet. For hvordan kan X fra børnehaven være både yngre og lavere end hende, men allerede have tabt en tand?! Jeg forstår godt hun har undret sig…

Nå men den der rokketand – ikke nok med at den får ekstremt meget opmærksomhed og konstant bliver rokket ved, så er der jo også store beslutninger der skal tages omkring sådan en fætter. For hvad gør man lige når tanden falder ud?

Pierre er ret klar i spyttet, og mener bestemt ikke de skal gemmes. Han fik for få år siden hans egne mælketænder af hans mor, og for det første synes han, at det var klamt hun havde gemt dem og for det andet anede han ikke hvad han skulle bruge dem til.

Jeg synes bestemt heller ikke det giver særlig meget mening at gemme dem, men det er jo det børnene hører at man gør. Altså når tandfeen har været der. I hvert fald har Fleur lavet den fine hjerteæske i børnehaven, som hendes mælketænder skal gemmes i. Medmindre tandfeen vælger at tage tanden med sig og kun efterlade en mønt..? Sidstnævnte kan jeg dog ikke helt nænne, nu hun har lavet en æske til mælketænderne. Men helt ærligt, hvad skal vi bruge dem til? Åbne æsken en gang i måneden og lige tjekke om alt er ok med de kære små? Nej vel?

Umiddelbart tænker jeg, at de kan gemmes en rum tid imens det er nyt og spændende og derfra må jeg finde på noget smart at sige, så vi kan skille os af med dem. Jeg gemmer gerne mange ting fra børnene, men altså ikke afstødte kropsdele.

For et års tid siden blev jeg bekendt med, at man kan få lavet smykker med sine børns tænder.(!) Det havde jeg aldrig i mit liv forestillet mig, at der var nogle der gjorde. Men den er god nok . Både ringe med en eller flere tænder og tænder som vedhæng i en halskæde. Tænk, hvis jeg byttede mine love tags fra Jane Kønig ud med Fleur og Lucs tænder – fy for… Ej, så holder jeg mig altså til de små plader med bogstaver i stedet.

Hvad gør I med jeres børns mælketænder? Gemmer I dem? Og i så fald hvorfor?

Vil du se mere af det bedste jeg ved? Følg bloggen på FacebookBloglovin og Instagram.

You Might Also Like

Ingen kommentarer

    Skriv et svar