Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/detbedstejegved.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/detbedstejegved.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 87
Yndlings Madeleine - det bedste jeg ved ...
bla bla bla Fleur kager

Yndlings Madeleine

I køleskabet fandt jeg en citron der så lidt trist ud, så hvis den ikke skulle smides ud, skulle der ske noget nu. Da vi begge elsker madeleinekager og de samtidig er super hurtige at lave, var valget ikke svært. De smager skønt af gamle dage… og citronskal.

Da Fleur stadig var i maven, og vi endnu ikke havde besluttet hvad hun skulle hedde, havde vi navnet Madeleine oppe at vende. Synes det er et super sødt navn, men hun var og er nu altså en Fleur.

I dag er Fleur 3 mdr., og hun har derfor fået sin første vaccine ved lægen. Et stik i hvert lår… Hun græd ved begge stik – lille mussepige… Heldigvis er hun ikke mærket af det indtil videre, men jeg er da lidt spændt på natten.

You Might Also Like

5 Kommentarer

  • Reply
    Fru Thornholm
    juli 19, 2011 at 9:03 pm

    Uhm, de ser lækre ud. Har aldrig smagt Madeleinekager, men er vild med citron, så måske jeg skulle prøve..:-)

  • Reply
    Gaia Cunin
    juli 19, 2011 at 9:08 pm

    Madeleine kager er bare noget af det bedste, dem spiste jeg en del af da jeg boede i Paris…
    Så Thornholm, dem må du hellere prøve!
    Tine hvor har du dog den fine form til kagerne fra?
    Og er det sådan at du deler ud af opskriften?
    Jeg er også glad for navnet Madeleine. Kirken med dette navn har en særlig betydning for mig. Det var ved den jeg blev sat af da jeg rejste til Paris som 21 årig. (læs evt. mit indlæg “vive la France”).
    Men Fleur er godt nok også et fint pigenavn!!!

  • Reply
    Eva
    juli 20, 2011 at 3:38 am

    Jeg kender ikke Madeleine-kager (og jeg kommer heller ikke til det lige nu, for der skal spares på kalorier….).Men citronskal er et fantastisk “krydderi”. Og dine kager ser så fine ud.

  • Reply
    Malene
    juli 20, 2011 at 6:56 am

    Det lille pus -det er aldrig sjovt, når de skal stikkes og desværre er hun ikke gammel nok til at blive belønnet med en af dine skønne kager ;-)

  • Reply
    Tine
    juli 20, 2011 at 8:56 am

    @Stine – Det skal du helt sikkert! De smager fantastisk!

    @Gaia – Ja, smagen er så englene synger. Formen har jeg købt i hmm… tror måske det var Inspiration? De er desværre vildt dyre (omkring 200,- – synes det er dyrt), men da der ikke er så stort marked for det herhjemme, er der heller ikke konkurrence om prisen. Man kan selvfølgelig bruge en linseform eller andet, men jeg synes personligt det skal være den rigtige. Så får man hele oplevelsen med og de smager lige lidt bedre også. :-)

    Opskriften er fra bogen A piece of cake af Leila Lindholm. Det er den bedste jeg har prøvet so far. Den er super hurtig at lave og den giver 12 stk.:

    75 g. blødt smør
    3/4 dl sukker (rørsukker efter min smag)
    1 tsk vanillesukker
    Skal af en øko-citron
    2 æg
    1 1/2 dl hvedemel
    1 tsk. bagepulver

    +smør og rasp til formen

    Pisk smør, sukker, vanillesukker og fint revet citronskal cremet og lækkert.
    Rør æggene i. Bland mel og bagepulver og vend det i dejen.

    Smør formene og drys dem med rasp. Fordel dejen i formene, og bag kagerne gyldne i midten af 175 grader forvarmet ovn, i ca. 10 min.

    @Eva – Jeg har også ofte en idé om at der skal spares på kalorierne, men har rygrad som en regnorm når det kommer til kager. Alt andet usundt går fint, men ikke kager. Det er faktisk lidt træls… :-) Ja, citronskal er virkelig fantastisk!

    @Malene – Nej, det er bare ikke sjovt… Men det var nok værre for moderen, end lille Fleur. :-)

    Kan I alle ha’ en skøn dag! :-)

    Kh. Tine

Skriv et svar