Lakridssmåkager med tranebær - det bedste jeg ved ...
jeg anbefaler kager

Lakridssmåkager med tranebær

Jeg har i dag bagt nogle ret lækre småkager med tranebær og lakrids. De to ingredienser, går altså ret godt i spænd. Opskriften har jeg fået af en kollega, som har den fra en ven. Så den egentlige ophavsmand kender jeg ikke.

Lakridssmåkager (3-4 plader)

250 g mel
½ tsk. bagepulver
7-10 g rålakridspulver
60 g tørrede tranebær (hakket i mindre stykker)
180 g koldt smør
250 g rørsukker
1 æg

Mel og bagepulver sigtes i en skål. Tilsæt lakridspulver, tranebær og smør i små tern. Kør det hele sammen på køkkenmaskinen – hvis du har en, ellers ælt det i hånden til smørret er rørt ud.

Tilsæt sukker og æg, og rør kun lige til dejen samler sig.

Rul dejen i to lange pølser med en diameter på 3-4 cm. Sæt dem på køl eller frost til de er hårde. Derefter skæres de i halvtykke skiver, som sættes på bageplader. Bag ved 180° ved varmluft i 8-10 min.

You Might Also Like

14 Kommentarer

  • Reply
    Karina
    marts 8, 2013 at 5:17 pm

    De lyder godt nok lækre! Det skal prøves :-)

    //Karina
    http://gund-rose.blogspot.dk/

    • Reply
      Tine
      marts 9, 2013 at 7:47 am

      God fornøjelse Karina! De er også ret gode. :)

  • Reply
    Trine Bruun
    marts 8, 2013 at 5:31 pm

    Orj, det lugter af et søndags-projekt. Har en hel bøtte lækker Johan Bülow lakridspulver stående, som trænger til at blive brugt på noget lækkert. Tak for opskriften!

    • Reply
      Tine
      marts 9, 2013 at 7:48 am

      Velbekomme og god fornøjelse. :)

  • Reply
    Sabrina
    marts 8, 2013 at 6:13 pm

    Dem må jeg altså prøve!
    De ser rigtig lækre ud :)
    Smager de meget af lakrids?
    God weekend
    Kh Sabrina

    • Reply
      Tine
      marts 9, 2013 at 7:49 am

      De er også ret gode. De smager en del af lakrids, men man kan selvfølgelig komme lidt mindre i, hvis man ikke vil have at smagen er gennemtrængende.

      God fornøjelse hvis du bager dem. :)

  • Reply
    Marina / cand.mor
    marts 9, 2013 at 4:41 pm

    Mmmm, det lyder lækkert! Kan næsten forestille mig, hvordan køkkenet vil dufte :)

    • Reply
      Tine
      marts 9, 2013 at 8:28 pm

      Hvis man er til meget lakrids, er duften virkelig skøn. ;)

  • Reply
    Anne Sofie
    marts 9, 2013 at 6:47 pm

    Ej de ser gode ud! De skal helt sikkert prøve i løbet af ugen :)

    • Reply
      Tine
      marts 9, 2013 at 8:29 pm

      God fornøjelse Anne Sofie – synes også de er ret gode. :)

  • Reply
    Ingeborg
    marts 13, 2013 at 10:40 am

    de ser lækre ud! det vil jeg prøve. tak!

  • Reply
    Tine
    marts 13, 2013 at 6:59 pm

    Velbekomme Ingeborg! Håber du kan lide dem. :)

  • Reply
    Små Stunder..
    marts 16, 2013 at 5:19 pm

    De skal helt klart prøves!
    Hvor tykke skiver skal de ca. skæres i?

    • Reply
      Tine
      marts 17, 2013 at 8:01 pm

      Omkring 0,5 cm er passende. :)

Skriv et svar