Lakridssmåkager med tranebær

Jeg har i dag bagt nogle ret lækre småkager med tranebær og lakrids. De to ingredienser, går altså ret godt i spænd. Opskriften har jeg fået af en kollega, som har den fra en ven. Så den egentlige ophavsmand kender jeg ikke.

Lakridssmåkager (3-4 plader)

250 g mel
½ tsk. bagepulver
7-10 g rålakridspulver
60 g tørrede tranebær (hakket i mindre stykker)
180 g koldt smør
250 g rørsukker
1 æg

Mel og bagepulver sigtes i en skål. Tilsæt lakridspulver, tranebær og smør i små tern. Kør det hele sammen på køkkenmaskinen – hvis du har en, ellers ælt det i hånden til smørret er rørt ud.

Tilsæt sukker og æg, og rør kun lige til dejen samler sig.

Rul dejen i to lange pølser med en diameter på 3-4 cm. Sæt dem på køl eller frost til de er hårde. Derefter skæres de i halvtykke skiver, som sættes på bageplader. Bag ved 180° ved varmluft i 8-10 min.

14 thoughts on “Lakridssmåkager med tranebær

  1. Orj, det lugter af et søndags-projekt. Har en hel bøtte lækker Johan Bülow lakridspulver stående, som trænger til at blive brugt på noget lækkert. Tak for opskriften!

    1. De er også ret gode. De smager en del af lakrids, men man kan selvfølgelig komme lidt mindre i, hvis man ikke vil have at smagen er gennemtrængende.

      God fornøjelse hvis du bager dem. :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *