I går lavede jeg en rød pesto til aftensmaden, og uhhmm det smager altså bare godt.
Vi spiser det til lidt af hvert, men ofte bare på nybagt flutes som snack. Pestoen står som regel på bordet, når vi har gæster til brunch. Det passer den rigtig godt til.
Opskriften får I her, og målene er sådan cirka. Måske din smag er til mere parmesan – det er min nogle gange. ;)
150 g soltørrede tomater i olie
60 g parmesan
½ bundt basilikum
75 g pinjekerner
4 fed hvidløg
2 skvæt balsamicoeddike
1,5 dl olivenolie
salt og peber efter smag
Pinjekernerne tørristes på panden. Alle ingredienserne blendes derefter sammen. Tilføj olivenolien lidt efter lidt, til blandingen er helt glat. Hvis de soltørrede tomater er for salte, kan der tilsættes lidt honning.
Billedet er et gammelt et fra “arkivet” – aftenlyset er jo hæsligt. Hurra for at de lysere tider er på vej.
4 Kommentarer
Michelle
januar 22, 2013 at 1:23 pmTak for opskrift – rød pesto har jeg aldrig prøvet selv at lave (kun grøn). Elsker pesto! :)
A + K = ♥
januar 22, 2013 at 3:25 pmUhm, hvor ser det godt ud – dejligt at falde over en hjemmelavet rød pesto, et er nemlig min favorit, men køber det faktisk altid færdiglavet – men man burde jo nok forsøge sig med at lave det selv (:
– Anne
Differentia
januar 22, 2013 at 8:59 pmDet ser godt nok lækkert ud, Tak :-)
Stine Pedersen
januar 28, 2013 at 12:28 pmTak for en fantastisk opskrift!!! Jeg lavede den som en del af en “tapas-forret” i lørdags, da jeg holdte “pigefødselsdag”, og alle var vilde med den:-)