.

Der er noget jeg længe har undret mig over, når jeg kigger rundt ved andre bloggere. Eller hos familie og venner for den sags skyld.

Som I kan se, har jeg fokuseret på klistermærkerne på mine to nye ting. Det er nemlig dem det skal handle om…

Hjemme hos os piller vi klistermærkerne af som det første, når vi får nye ting ind af døren. Uanset om det er en pynteting eller service. Væk med dem! Jeg ser det som en del af indpakningen, og det er derfor “affald” i mine øjne.

Klassikeren er Fiducia stagen/vasen fra Kähler. Den springer jo i øjnene (mine i hvert fald) med sine fem klistermærker. Elsker stagen og har drømt om den, siden den kom frem, men synes altså det er synd med alle de klistermærker.

Er der mon nogle der vil stå frem, og fortælle hvorfor I lader klistermærkerne sidde? Bare så jeg kan blive klogere på det. Det er bestemt ikke negativt det her, så jeg håber ikke der er nogen der misforstår indlægget. Jeg har bare undret mig længe nu…

Mine tanker omkring det er lidt blandede. Jeg tror ikke det er alle der “ser” dem, og derfor ikke tænker over det. Men tror altså også en del gerne vil vise, at det ikke er en billig sag/efterligning fra f.eks. Tiger. (ikke at Tigers varer fejler noget, overhovedet)

Håber I vil dele Jeres tanker omkring det. Meget gerne også hvis nogen har det på samme måde som mig, så jeg ikke skal føle mig helt alene. ;) Og ja, både stage og vinglas er uden klistermærker nu. ;)

28 thoughts on “.

 1. Hos mig ryger klistermærkerne også af “meddetvuns”! Synes ikke det ser pænt ud med dem på:)
  Har dog slet ikke lagt mærke til at nogle lader dem sidde på, men det vil jeg sikkert gøre nu.
  Vi har talt om herhjemme, om det er de samme som lader mærket sidde ved ærmet på et Hugo Boss jakkesæt, som også taler meget om hvor dyre tøjmærker de køber…?!

  Er spændt på hvilken respons du får.
  Kh Mia

 2. Hmm, jeg ser også klistermærkerne som “affald”, men må nok indrømme, at ved nogle af mine nye ting bliver de ikke altid pillet af med det samme og tror at det skyldes ren dovenskab. Sådan nogle klistermærker efterlader altid grimme pletter, som er så svære at få af. Men som udgangspunkt ryger de også af med det samme, så jeg er ikke altid doven :)

 3. Det er egentlig en sjov diskussion… Med henhold til Kähler synes jeg det er meget forskelligt fra model til model om jeg vælger at pille mærket af. Eksempelvis synes jeg på en måde det pynter på min Omaggio vase, samtidig med at jeg synes det ser fuldstændigt tåbeligt ud på mit Urbania lyshus…. Men generelt skal de mærker da bare af ;-)

 4. Helt ærligt, så elsker jeg at finde fine ting til gode priser. Så uanset om det er en Kähler-vase på tilbud eller et Holmegård-glas købt på dba, så kribler min indre “svinehund”. Næsten euforisk kan jeg juble over et godt køb. Et godt køb kan også være et dejligt “lyshus” fra Rema1000 eller maskingtape hos Søstrene Greenes.
  Men det korte af det lange er, at jeg har lært, at ingen gider overbelastes med lange udredninger om mine fund og om hvor god jeg har været. Og så er det altså at jeg ynder at kratte de labels af, der indikerer discount, mens de mere mærkevareorienterede får lov at sidde..for det er så en mulighed for at fortælle om en god deal, når nogen ved et uheld spørger: Jamen, har du da ikke fået en ny Kâhler-vase? Hihi…ved godt det er lavt, ja, tendrende det infantile…men det virker for mig:)k
  Men min yndlingserfaring med det småsnoppede mærkevareræs (som jeg også selv kan forfalde til) er en anekdote fra for hundrede år siden, da jeg gik på gymnasiet. Det var i yuppi-alderen i 80erne…her yndede vi bl.a. lacoste og kappa – tøjet var oftest udstyret med et brystlogo. Og så var finessen at lirke mærket i nakken af, og rimpe det fast i en anden t-shirt. Og vel at mærke sådan helt tilfældigt lade mærket vende den forkerte vej, når man havde t-shirten på…så mærket stod lidt opad i nakke….jo, det solgte godt med den procedure i visse kredse….På den måde kunne man lave to mærkevare-ting med lidt fantasi og en stump sytråd.
  Men det korte af det lange er, at mærke, pris og kvalitet ikke altid følges ad..men ih, hvor er det dejligt at være med i Kähler-fællesskabet…eller Holmegårds eller…et af de andre mærkevare-fællesskaber, hvor vi kan identificere os med hinanden…og ikke komme til at stå alene:)
  Fedt emne du her har taget op…det kan være helt befriende at skulle tage stilling efter at have gjort sig en tanke eller ti:) Hilsen Marlene

 5. Jeg er tilhænger af “af med klistermærkerne”, hvis der er noget her hjemme som der stadig er klistermærke på, så er det bestemt en forglemmelse. Jeg synes ikke engang det har “wauw-effekt” at have ting med kähler klistermærket på, alle har jo efterhånden det stående. Så godt spørgsmål, hvorfor har nogen “ikke pakket deres keramik, glas osv helt ud”?

 6. Jeg piller også mærkerne af mine egne køb, men tænker at de billeder vi ser MED mærker er til ære for det firma, som måske har sponsoreret gaven… jeg ved det ikke, da ingen firmaer har sendt mig sådan en fin gave… endnu!
  ; )

 7. Ha ha det har jeg faktisk aldrig tænkt over :)
  Tror de ryger af når jeg vasker det i varmt vand, synes altid at alle former for porcelæn er sådan en smule “fedtet/nasset” når man får det!

 8. Hmmm, ved nærmere eftertanke, så jeg har vist fornylig postet et indlæg med nogle Kähler-ting, hvor én af vaserne havde mærket på. Tror bare jeg er nogle gange er så ivrig efter at få tingene frem, at jeg glemmer at tage mærkerne af… Men jeg synes faktisk de skal af, så det vil jeg gøre når jeg kommer hjem! Tak for reminder’en ;0)

 9. Jeg har undret mig på samme måde som dig, de SKAL af de klistermærker… det er SÅ provins at lade dem sidde:) … (husker med et smil min ungdom hvor alle de “smarte” havde alt mulig Rosendahl hvor klistermærkerne SELVFØLGELIG skulle blive på, så andre kunne se hvor fine de var… OMG…..

 10. Haha fint indlæg, jeg havde også efterhånden lidt den opfattelse at jeg var den eneste der gik rundt og synes det var en del af indpakningen, siden så mange lader dem sidde :o)
  Men kommentarerne er ikke så repræsentative, for der er nu mange rundt omkring der har klistermærkerne på men de fleste der har skrevet, tager dem af…
  Jeg synes bestemt også de skal af! Tænk al det snavs der må samle sig omkring sådan et mærke ex. på et glas..
  Det er lidt det samme med blazere der er riet med et x bagpå, over slidsen. Det skal også klippes op når man kommer hjem med den, men det er der også mange der ikke får gjort…

  1. *ha ha* ja og de der snore indvendigt i bluser/kjoler som sørger for at de ikke falder af bøjlerne i butikkerne. De SKAL klippes af, for det ser så grusomt ud hvis de hopper ud ved halsen og bliver synlige :)

  2. Haha, Libbie, NEMLIG! Christ, har lyst til at finde saksen frem, hver gang jeg ser dét! Er også anti-klister her, og får røde knopper ved synet af mine “Rice”-klistermærker, der er komplet umulige at få af deres melamin-produkter! Why, Rice, WHYYY?! Når man endeligt får ét af, efterlader det en klam klisterplet, der magnetisk tiltrækker alt slags skidt og fnuller, så man er tvunget til at finde de kradse opløsningsmidler frem, og stå dér med vand i øjnene og tusind hjerneceller fattigere… Pyha, det var rart at få luft for :-)

 11. Jeg piller også mærkerne af – ligegyldigt hvad det signalerer. For mig er det også emballage /reklame, og det har ingen værdi for mig…

 12. Det er ren dovenskab hvis de ikke ryger af her! Fik fir nyligt nogle Kahler mano krukker, hvor mærket sidder på bambuslåget og det irriterer mig faktisk, at det er hamrende umuligt at få af og efterlader en skjold. Har faktisk tænkt på om nogle firmaer med vilje laver så stærke klistermærker, at de skal skureres/skrabes af, i håb om at vi forbrugere lader dem sidde?

 13. Altså jeg har pt. tre cono-stager stående i stuen MED klistermærker på. Og det er sørme IKKE fordi jeg vil prale af hvor de er fra…. Det er ren og skær dovenskab. Og mon ikke de kommer af næste gang de skal støves af. Men indtil da, så bliver det nok på. :-)

 14. I modsætning til mange af de andre der har skrevet lader jeg dem sidde på. Eller… Ikke på glas og kopper men min kähler vaser, lysestager mm lader jeg dem sidde på. Jeg synes de er en del af produktet. Og det er jo ikke fordi folk der kommer i mit hjem ikke ved hvor de er fra – så det er ikke noget med praleri. Til gengæld kan jeg ikke forstå man ikke taget mærkerne af cd’er, bøger mm. Det synes jeg er grimt :-)

 15. Jeg tror jeg er klistermærke-blind. Ser det også som “skrald” og det skal af, men jeg tror alligevel godt jeg kan finde et vinglas i reolen som stadig har et.. det er vel dovenskab når det er værst :D Hvis jeg glemmer, at pille dem af ryger de som regel i vask. Har ikke lagt mærke til klistermærker på billeder her i blogland.. Sidder lige og kigger rundt i stuen, men der er nu ikke nogen at se.

 16. Jeg er vokset op med, at de er en del af produktet – altså når det gælder vaser f.eks. Ikke på glas og tallerkener. Min mor har Holmegaardvaser, der er tredive år gamle, som stadig har klistermærket siddende på. Sådan er det bare. Hjemme hos mig er det lidt forskelligt. Nogle af mine vaser har været en tur i opvaskemaskinen og så ryger mærket jo af. Det er i øvrigt også noget min mor korser sig over. Tænk at vaske så fine ting i opvaskemaskinen ;-)

 17. Jeg piller altid klistermærkerne af og har altid lyst til at gøre det når jeg er hos andre… Der skal ikke sidde mærker på glas, krus osv. Har i øvrigt også denne lysestage (uden mærke!) og har lige købt en “storesøster” til den til kalenderlys – den er rigtig fin.

  Kh Gitte

 18. he he det er sjovt! Jeg står altid og overvejer om jeg vil have klistermærket af. Men nogle gange synes jeg også (som en anden nævnte) at det er en del af produktet. Og hvis det er et flot logo + skrift, så kan jeg godt finde på at lade det sidde. Jeg kan godt lide ting med en signatur. Det er vidst bare en vane. Men glas og tallerkner får dog ikke lov at beholde mærket på. Jeg er iøvrigt stor tilhænger af ting og sager fra Tiger og SG o.lign. Jeg elsker design, men køber gerne gode efterligninger og er ligeså glad for dem!

 19. Helt ærligt så har jeg slet ikke tænkt over det….. Kan se nu når jeg sidder og kigger rundt så er mange, hvis ikke alle mine Kåhler mærker på vaser og lysestager…. Men hvad min mening er om det, må jeg lige tygge på:)

 20. Jeg piller dem af der er synlige, et klistermærke i bunden, kan godt komme til at sidde hvis jeg ikke lige er opmærksom, men med tiden ryger det også af.
  Jeg synes som udgangspunkt det er drøn irriterende og unødvendigt at sætte dem på en vare i første omgang.
  Og noget der er SMADDER irriterende så er det når de er svære at pille af. Sådanne klistermærker skal være MEGET nemme at pille af i ét hug, og IKKE efterlade mærker eller et halvt klistermærke!!!

 21. Hm, jeg tænker slet ikke over om de sidder der eller ej! – intil nu.

  Men faktisk var min kusine hjemme hos mig for ikke så længe siden og så af en eller anden grund vendte hun en lysestage på hovedet, og der sad prismærke og hele svineriet, men jeg havde ikke lige tænkt over det, det var jo ikke noget man kunne se når den stod normalt:-) Men hun fik da hurtigt kradset mærkerne af, og vendte alt andet keramik omkring hende, for lige at tjekke det efter også!

  xx

 22. Jeg er sent ude her, jeg ved det;) men jeg læste dit indlæg for et stykke tid siden og tænkte på hvorfor jeg selv nogengange lader mærkerne sidde. Jeg er kommet frem til at jeg, som andre også har skrevet, nogle gange synes det er en del af produktet. Men i går gjorde jeg en lille opdagelse på baggrund af dit indlæg: jeg stod med en yndig hyacint vase jeg holder meget af og mit blik faldt på mærket: “holmegaard” og jeg konstaterede at det lille navn simpelthen gør mig glad fordi jeg forbinder det med noget smukt og æstetisk – og mange ynglings-ting. Så det var endnu et lille input til din undren:)
  Hilsen Lisbet W

 23. Hvor sjovt, det taler vi også om indimellem herhjemme, vi er heldigvis enige om at de skal af… Får en frygtelig kløe i fingrene når jeg ser klistermærkerne sidde på!
  Jeg har aldrig tænkt over at det kunne ses som en del af indpakningen… Men den tanke ændre nu ikke noget på min mening til om det skal blive på eller ej! Men måske det alligevel gir lidt mere forståelse for hvorfor andre vælger at lade dem sidde….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *