. - det bedste jeg ved ...
baby graviditet

.

babydreng_uge35_low

F E M O G T R E D I V E  P L U S  N U L  –  Fem(!) uger til termin og med en rimelig stor lillebror i maven. Det varer ikke længe, før end han overhaler Fleurs fødselsvægt (2615g ved uge 39+3) – det er altså lidt vildt.

Vi glæder os enormt meget til at møde ham, men har det fint med ventetiden. Det er en hård graviditet, men jeg nyder den nu alligevel. Pierre er meget fast besluttet på, at vi kun skal have to børn, så det er også sidste graviditet. Ikke at jeg overvejer en 3’er sådan lige, men man ved jo aldrig… Det er dog helt udelukket i følge Pierre. ;)

Jeg føler mig stadig stor som en hval, men synes nu også jeg har en pæn mave. Altså hvis jeg selv skal sige det. ;)

Noget der altid har undret mig, er hvordan en kvindes vægt pludselig bliver et helt naturligt samtaleemne, når man er gravid – i hvert fald for den nysgerrige.
Jo jo, blandt nærmeste veninder er det måske (mere) naturligt, men hvorfor er det at alle tror det er helt okay at sige “sikke en fin mave – hvor meget har du taget på?”. Jo tak, nu skal du bare høre… Eller vent – nej, det skal du faktisk ikke…
For det første så ved jeg det ikke. Trods et fint felt på vandrejournalen til at udfylde vægten, har hverken min jordemoder eller læge vejet mig én eneste gang. Og jeg har heller ikke et behov for at følge med i min vægt herhjemme.
For det andet så synes jeg egentlig ikke det vedkommer andre… Bare fordi man er gravid, behøver folk vel ikke kende ens vægt? Eller hvad – er det kun mig der har det sådan?

Vil du se mere af det bedste jeg ved? Følg bloggen på Facebook, Bloglovin og Instagram.

You Might Also Like

8 Kommentarer

 • Reply
  Henriette
  juli 6, 2014 at 7:38 pm

  Ja eller: Nå er dine bryster så vokset? Åh det fortsætter også efter fødslen synes jeg! Sådan i åbent forum: Sprækkede du? Fik du lavement?
  Kh Henriette // blondinemor.dk
  Gudskelov røg min blufærdighed ret meget efter jeg blev mor ;)

  • Reply
   Tine
   juli 20, 2014 at 7:20 pm

   Haha, er flad af grin, Henriette. :) Du har så meget ret!

 • Reply
  Cecilie - Makwerk
  juli 6, 2014 at 8:35 pm

  Hvor ser du godt ud! Virkelig flot mave. Jeg kender godt det med kommentarerne. Min mave bliver ret stor, når jeg er gravid, og ALLE har bare en mening om størrelser på gravide maver! Jeg har faktisk et par gange løjet terminsdatoen lidt tættere på, fordi jeg bare ikke oooooorkede den der “har du TRE måneder endnu???? Ej hvor vildt!” fra helt fremmede mennesker. Der var en kollega der sagde “det må være et meget stort barn – stakkels dig” med et opgivende blik på min krop…. Altså come on! Ens krop bliver bare pludselig fælleseje, og frit tilgængelig for kommentarer og berøring. Det tror jeg heller aldrig jeg lærer at synes om!

  • Reply
   Tine
   juli 20, 2014 at 7:25 pm

   Hvor er du sød, Cecilie – tusind tak!

   Det er sjovt som alle har en mening om størrelser på gravide maver. Tænk, at du har løjet om det, bare for at få en smule fred for de dumme kommentarer. Man orker det bare ikke!

   Jeg får ofte at vide, at jeg ikke er særlig stor. Tsk tsk – synes nu jeg er rigeligt stor. Nu ved jeg heldigvis at lillebror vokser som han skal og er en fin gennemsnitsbaby. Men nogle kvinder bliver jo faktisk ret utrygge ved sådanne kommentarer, og frygter pludselig en masse omkring størrelse mm.

   Og hey, hvad sker der for at folk siger som din kollega – “… stakkels dig”. Helt ærligt!

 • Reply
  Louise
  juli 6, 2014 at 8:41 pm

  Så smuk du er og nyder at følge din graviditet – fantastisk at få lov til det :)
  Din vægt er din vægt, behold du den for dig selv, den har ingen betydning for noget:)
  Kh

  • Reply
   Tine
   juli 20, 2014 at 7:26 pm

   Du er så sød, Louise! Tusind tak! Jeg glæder mig SÅ meget til at vise dig lillebror, og få flash back til vores søde små piger.

 • Reply
  Monica
  juli 7, 2014 at 12:04 pm

  Jeg er i 39. uge og er meget stor. Hørte så heller ikke til blandt de mindste før min graviditet. Men jeg er ved at få spat af alle dem, der kommenterer på maven og “nøj det bliver jo en kæmpestor dreng …” Well … Det bliver et barn. Og størrelsen tager vi som det kommer. Lad venligst min mave være!

  • Reply
   Tine
   juli 20, 2014 at 7:31 pm

   Ihh, hvor spændende Monica – måske du allerede har født nu?

   Kan SÅ godt følge dig. Hos mig er det godt nok omvendt (selvom jeg nu synes maven er rigeligt stor), men helt ærligt – hvorfor har folk så travlt? Om barnet vejer to, tre eller fem kilo er da fuldstændig ligegyldigt. Argh!

Skriv et svar