Når dit barn skal lære at cykle... - det bedste jeg ved ...
Fleur jeg anbefaler

Når dit barn skal lære at cykle…

Skærmbillede 2017-01-26 kl. 06.24.12

I Fleurs børnehave har de et ønske om at få sikre børnecyklister, og derfor har de lavet forskellige tiltag den sidste tid. Jeg synes, det er super relevant med (endnu mere) fokus på cykling i børnehaven, og vil derfor dele deres tips og mit eget fra da Fleur skulle lære at cykle.

For nyligt kom der et opslag op i børnehaven med køb/salg/lån/byt af cykler. Dette for at sætte fokus på, at det er meget vigtigt, at børn har cykler der passer til deres højde. Ikke for høje, ikke for lave. Derudover:

Når børn skifter fra løbecykel til cykel – skift da til en cykel uden støttehjul. Støttehjul giver falsk tryghed og ingen hjælp til balance.

Børnehavens anbefaling ifh til støttehjul kan jeg nikke genkendende til… Fleur var super hurtig og sikker på sin løbecykel. Da hun så skulle skifte til almindelig cykel, købte vi en med støttehjul. Det var noget værre noget… Meget hurtigt mistede hun interessen for den fine store cykel, da hun vaklede fra side til side pga. ustabile støttehjul. Uanset hvor meget vi spændte dem, kørte hun ikke jævnt med dem.

Derfor tog Pierre en dag beslutningen om, at tage støttehjulene af og sætte en pind i cyklen, som man har set så mange gange før. Det var klart bedre, men stadig ikke helt godt. Pinden gjorde hende utryg og svajede fra side til side. Fleur blev nærmest panisk straks hun kunne mærke, vi prøvede at slippe pinden. Der skulle ske noget andet…

En dag gav vi Fleur hendes lille Fjällräven taske på, og tog pinden af cyklen. I stedet for at holde på pinden og dermed cyklen, hankede vi op i tasken, så det var Fleur selv der skulle styre cyklen og ikke os og pinden. Og jeg kan love jer for det blev en succes! I løbet af ingen tid lærte Fleur at cykle helt selv, og hun cyklede således i en alder af 3 år og 4 måneder.

Jeg ville ønske, jeg kendte til den metode da Fleur gik fra løbecykel til cykel, så vi ikke skulle ud i hverken støttehjul eller pind. Det gjorde intet godt for hende, men det var jo det vi så andre forældre gøre, og så følger man ligesom flowet, ikke?

Så til de forældre med små kommende super-cyklister – jeg håber, I kan bruge et tip eller to fra Fleurs dygtige børnehavepædagoger og mig. 

Vil du se mere af det bedste jeg ved? Følg bloggen på FacebookBloglovin og Instagram.

You Might Also Like

2 Kommentarer

 • Reply
  Marina / cand.mor
  januar 31, 2017 at 8:44 am

  Vi kan så meget nikke genkendende til det med støttehjulene. D blev utryg, når cyklen skiftede vægt fra det ene til det andet støttehjul, og han nåede aldrig rigtigt at få fart nok på til at få en fornemmelse af selv at holde balancen. Af med dem og vupti kunne han i løbet af halvanden times tid cykle selv.

  Kram Marina

  PS GLÆDER mig til at se dig lige om lidt! :)

  • Reply
   Tine
   januar 31, 2017 at 7:23 pm

   Ja, støttehjul gør altså ikke noget som helst godt. Super at I tog dem af, så han kunne suse derud af. :)

   GLÆDER mig også til at se dig liiige om snart. :)

   Kram

Skriv et svar