Står du og mangler en opskrift på den perfekte pizzabund, som er hurtig at lave, nem at arbejde med og knasende sprød? Så læs med her…
Vi har gennem tiden prøvet mange forskellige opskrifter på pizzadej, men med denne behøver vi ikke prøve flere af. Den er super lækker med rigtig god smag, og så er den helt perfekt sprød.
Opskriften er oprindelig fra Jamie Oliver, men med en lille justering i melet… Du får ca. 6-8 pizzabunde ud af denne portion.
1,5 pose tørgær
1 spsk rørsukker
ca. 6,5 dl lunkent vand
800 g Manitoba mel
200 g durummel
1 strøget spsk knust havsalt
Opløs gær og sukker i lidt af vandet, og lad blandingen stå et øjeblik. Tilsæt mel og salt lidt efter lidt. Når dejen er samlet, skal den æltes i ca. 10 min. Det er nemmest på en røremaskine, men ellers er det op med ærmerne og ud på bordet med dejen; rul dejen frem og tilbage og brug venstre hånd til at strække dejen ind mod dig selv, samtidig med at højre hånd strækker den væk fra dig.
Dejen skal nu hvile i mindst 15 min. – så bliver det lettere at rulle den tyndt ud. Bundene bliver bedst, hvis de først rulles ud ca. 15 min. før de skal bages. Du kan dog godt opbevare dejen i køleskabet, hvis du laver den i god tid.
Drys bordet med lidt durummel og rul en klump dej tyndt ud (ca. 0,5 cm), og så er den klar til det ønskede fyld.
I lørdags lavede vi flere forskellige pizzaer til Pierres fødselsdag, så der var lidt for enhver smag. Børnenes favorit var en klassiker med pizzasauce, tyndskåret skinke, mozzarella og oliven. Ellers var der varianter med både kirsebær, artiskok og kartoffel bl.a. Min favorit var uden tvivl den med nektarin og gedeost. Uhhmm, hvor den smagte! Den var både sød, sprød, dyb og som en sang fra himlen. Prøv den!
Opskrift på nektarin, basilikum og gedeost pizza med reduceret balsamico
1 pizzabund fra ovenstående opskrift
0,5 dl balsamico
Olivenolie til at pensle bunden
Ca. en halv rulle gedeost
1 nektarin i tynde skiver
Frisk basilikum
Start med at reducere balsamicoen ved at lade den simre til den tykner. Herefter lader du den køle. Den vil tykne lidt mere imens den køler.
Pensl bunden med olivenolie og smuldr gedeosten jævnt over pizzaen. Fordel nektarin-skiverne og den er nu klar til at blive bagt.
Vi bager altid pizzaer på grillen på en bagesten – det giver altså bare det bedste resultat. Den kan naturligvis også laves i ovnen på højeste temperatur, hvis man ikke har en grill og bagesten.
Når pizzaen er færdig, drysses den med frisk basilikum og dryppes med den reducerede balsamico. Bon appétit!
Vil du se mere af det bedste jeg ved? Følg bloggen på Facebook, Bloglovin og Instagram.
Ingen kommentarer