DIY: opskrift på strikket pandebånd

strikket-pandebaand-opskriftindeholder reklame

For nyligt faldt jeg over et billede af et strikket pandebånd på Pinterest, og på trods af mine meget begrænsede strikkeevner, kastede jeg mig over projektet.
Pandebåndet er simpelt, men meget meget fint.

Fleur har selv efterspurgt et pandebånd i stedet for altid at skulle bruge hue, så da den fantastiske flyverdragt fra Reima kom i hus, blev jeg mindet om at det er ved at være tid… Inden jeg fortæller mere om opskrift på det strikkede pandebånd, vil jeg lige slå et slag for Reima. Vi har haft overtøj fra Reima til begge børn gennem flere sæsoner nu – både sommer og vinter, og kan kun sige at vi er kæmpe fan af det. Kvalitet, pasform og design er lige i skabet og det skuffer bare aldrig. Derudover er det slidstærkt og kan derfor sagtens gå i arv mellem søskende.

Både Fleur og Luc går vinteren i møde i en navy Reima flyverdragt i modellen Stavanger – en vildt flot farve til både piger og drenge, synes jeg. Fleur er heldigvis enig i den blå farve, men for at det ikke bliver “for drenget” med navy flyverdragt og sorte vinterstøvler, valgte vi sammen en gammelrosa til det strikkede pandebånd.

strikket pandebånd

Og så tilbage til pandebåndet… Jeg faldt som sagt over et billede på Pinterest af et flettet pandebånd. Ophavsmanden bag billedet er denne profil fra Tyrkiet, men det tyrkiske forstår jeg jo ikke et hak af. Billedet siger dog nok til at jeg som nybegynder turde kaste mig over projektet.

Jeg valgte at slå 24 masker op og målte Fleurs hoved undervejs, for at se hvornår jeg skulle dele i tre. Super nemt lille projekt og Fleur er vildt glad for pandebåndet. Især at pandebåndet er så bredt, for så glider det ikke så nemt rundt som andre modeller.

67ed20ed7997d0ac185f9b9a1a6478ac

Stakkels Luc er vildt misundelig, så jeg måtte straks slå op til et i blå til ham. Det bliver dog ikke samme tøsede model, men et helt almindeligt et i rib. Luc er naturligvis meget utålmodig og synes jeg strikker aaalt for langsomt. Lige som jeg havde slået masker op, siger han “er du færdig nu, mor?” 

God fornøjelse hvis I kaster jer over at strikke et pandebånd. Det er et hyggeligt lille projekt.

Vil du se mere af det bedste jeg ved? Følg bloggen på FacebookBloglovin og Instagram.

 

3 thoughts on “DIY: opskrift på strikket pandebånd

  1. Hej!
    Jeg har kastet mig ud i pandebåndet. Super flot! Men skal lige høre, er det bare glatstrik eller er det rib? Jeg har problemer med at mit krøller sammen, så skal lige høre din teknik 😊

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *