Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/detbedstejegved.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/detbedstejegved.dk/public_html/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 87
Fiskedag - det bedste jeg ved ...
hygge mad veninder

Fiskedag

Om tirsdagen er det fiskedag hjemme hos os. Vi har været nød til at indføre en fast dag, for at være sikre på at få fisk, mindst én gang om ugen. Og når vi nu kan købe billig fisk på havnen, et det tosset at lade være.

I går inviterede vi et par gode venner på jomfruhummerhaler. Det var første gang de skulle prøve det, og de kunne heldigvis godt lide det. Der var nemlig ikke andet end jomfruhummerhalerne og så nogle friskbagte flutes.

Jeg havde rørt en dressing op, bestående af cremefraiche, mayonnaise, dild, citronskal og -saft, persille, purløg, lidt dijonsennep, salt og peber. Pierre er mest til den købte dilddressing, så den var selvfølgelig også på bordet.

Normalt på vores fiskedag, er vi så kulinariske, altid at få rødspætter med små kogte kartofler og smør. Dels fordi det smager vildt godt, men bestemt også fordi vi mangler gode fiskeopskrifter.
Der findes et hav (høhø) af opskrifter på nettet, men hvad kan du anbefale?

Nå ja, rødspætter er super billige og lækre hos min fiskemand. Det er vist også en god grund… Og så skærer han også hovedet af for mig. Bonus!

Men nu skal det være slut, med at være til grin i fiskebutikken hver tirsdag, bare fordi jeg køber det samme hver gang, så kom med din bedste fiskeopskrift, tak!

You Might Also Like

16 Kommentarer

  • Reply
    Maja
    november 30, 2011 at 1:02 pm

    Ovnbagt laks, toppet med friskhakket dild, ingefær, chili og hvidløg, toppet med soyaristet mandler. Kom fløde og hvidvin ved, samt limebåde og salt og peber. Tildæk fadet med staniol og bag det ca. 20-25 min ved 190. Velbekomme!!

  • Reply
    Maria
    november 30, 2011 at 1:06 pm

    Smart med sådan en fast fiskedag, det burde vi også. Jeg ender altid med at lave fiskefrikadeller når der skal fisk på bordet hos os- med masser af revet grønsager i. Så får ungerne (og manden hehe) både fisk og grønsager uden brok ;)

    Fisk i karry (altså ligesom kylling i karry, med kokosmælk og grøntsager) er også lækkert, synes jeg :)

  • Reply
    Majken
    november 30, 2011 at 1:28 pm

    Jaaa, det er nemlig SÅ lækkert..altså jomfruhummerhaler..dem kan jeg virkelig smaske og fedte med :-)Er heldigvis så priviligeret at min far leverer fisk til vores fryser med jævne mellemrum, så der er lidt at ta’ af…selv om det nu er allerbedst helt friskt!

  • Reply
    Ida
    november 30, 2011 at 1:37 pm

    Mmm jeg elsker hummerhaler, det er ubetinget min livret!
    Min mand kan en super opskrift på en sauce med løg, gulerødder og rejer, som vi altid får til hvid fisk, men jeg kan den desværre ikke i hovedet…

  • Reply
    MissMuffin
    november 30, 2011 at 1:42 pm

    Åha, hummerhaler med flutes og hvidløgsmayo er altså en af mine livretter!
    Laks en Croute er også super lækkert: laks indbagt i butterdej med tapenade, tomater og basilikum. Gerne med rissalat til.
    Eller laks bagt i ovn med en “panering” af finthakkede mandler, rasp af friskt brød og masser af krydderurter.
    Begge opskrifter findes på min blog:)

  • Reply
    Tina
    november 30, 2011 at 1:54 pm

    Vi er heller ikke så gode til at spise fisk herhjemme, så måske vi også skal indføre en ugentlig fiskedag herhjemme. Jeg har en rigtig god fiskeopskrift som vi får igen og igen. Den er med torsk, men kan også laves med andre fisk. Tjek mit bloginlæg http://frkschmetterling.blogspot.com/2011/11/stauder-og-torsk.html
    Mvh Tina/frkschmetterling.blogspot.com

  • Reply
    Stine -Auvills univers
    november 30, 2011 at 2:41 pm

    Vi har også en fast fiskedag herhjemme. Laksefrikadeller eller alm. fiskefrikadelle med hvad man nu skulle ha’ lyst til er altid et stort hit. Laksebøffer med serranoskinke om og chili/persille-spagetti til er også lækkert. Og hvis man er til hvid fisk er Sif Orellanas “Englens sang til torsken” også helt fantastisk:-)

  • Reply
    Lise C
    november 30, 2011 at 6:49 pm

    Hvor ser det lækkert ud, TIne!! Det var en god idé med en fast fiskedag. Det tror jeg også vi skal til at indføre.

    Jeg kan også anbefale Sif Orellanas “englens sang til torsken(torsk i fad med cherrytomater, frisk basilikum, hvidløg og mozzarella).

    Vi får også nogle gange stjerneskud. Man kan lave det med rugbrød, dampet fiskefilet, stegt fiskefilet, rejer, salat og æg.

  • Reply
    Tine
    november 30, 2011 at 6:57 pm

    God ide med sådan en fast fiskedag! Det burde alle have:)

  • Reply
    Maja
    november 30, 2011 at 7:30 pm

    Eller fiskedeller med hjemmelavet remoulade – creme fraiche, mayo, hakket rødløg, syltede asier, gulerødder, dild og lidt hvidløg, salt og peber. MUMS!

  • Reply
    Anne
    november 30, 2011 at 8:01 pm

    Her hjemme er vi heller ikke så gode til at variere vores fiskeopskrifter.
    En hurtig og nem ret kunne være en simpel omelet med røget laks på toppen. Også lækkert i en sandwichbolle (altså både omelet, røget lak og lidt salat)

  • Reply
    Heidi
    november 30, 2011 at 10:04 pm

    måske vi også skal have en fast fiskedag, jeres haler ser meget lækre ud :)
    Hmmm en fiskeopskrift så må jeg lige tænke :)

  • Reply
    Michelle
    december 1, 2011 at 11:36 am

    Det ser lækkert ud! Havde jeg en lettere tilgang til frisk fisk var jeg nok bedre til at overholde den ugentlige fiskedag.

    Af fisk spiser vi ofte: Tærte med røget laks og diverse grøntsager, fiskedeller, lakse-reje lasagne med spinat, torsk med citron sauce og broccoli, laksefileter med lidt bacon topping og som jer rødspætte/rødspættefileter :)

    God dag!

  • Reply
    Tine
    december 1, 2011 at 4:33 pm

    @Maja – Mums det lyder lækkert! Jeg elsker laks, så det skal helt sikkert prøves. Tak! :-)

    @Maria – Uhmm fisk i karry lyder lækkert! Det må prøves… Er vild med fiskedeller også, laver det bare meget sjældent. Det skal der da vist ændres på. Tak! :-)

    @Majken – Lækkert med en far der leverer til fryseren. Men er enig i at det er bedst helt frisk. Og mere inspirerende synes jeg også. Jeg har også en fiskepusher på Fanø, men det er lidt nemmere at køre på havnen. :-)

    @Ida – Ihh, du må lige skaffe den opskrift ved manden. :-)

    @Muffin – Tak, må lige ind og finde opskrifterne på din blog. :-)

    @Tina – Tak, må lige ind og se din opskrift. :-)

    @Stine – Tak, det lyder godt nok lækkert med de laksebøffer. Rører du bare spaghettien op med chili og persille ved servering? “Englens sang til torsken” skal da helt sikkert prøves. :-)

    @Lise – Uhmm, er vild med stjerneskud. Pierre deler desværre ikke min begejstring, men det skal vi da ha’ en dag alligevel. :-)
    Det fungerer rigtig godt med en fast fiskedag, så er man sikker på at få det. Skal helt sikkert prøve “Englens sang til torsken”. Tak! :-)

    @Tine – Præcis, det burde alle ha’. :-)

    @Maja – Uhmm den remoulade lyder lækker! Tak!

    @Anne – Er faktisk ret vild med omelet med laks og asparges. Må prøve det på din måde en dag. Tak! :-)

    @Heidi – De var også rigtig lækre. :-) Det er ret lækkert med en fast fiskedag, så det synes jeg da du skal indføre derhjemme. :-)

    @Michelle – Når man først er begyndt at spise helt frisk fisk fra havnen, bliver man virkelig sart ifh. til det man køber i Netto.
    Tak for inspiration… :-) Vil du dele opskriften på lakse-reje lasagnen? Jeg har tidligere lavet en med laks og spinat efter en opskrift fra nettet, og den var ret så dårlig og uden smag. :-(

    God aften til alle! :-)

    Kærlig hilsen Tine

  • Reply
    Stine -Auvills univers
    december 4, 2011 at 7:33 pm

    Laksebøfferne: Rul laksebøfferne ind i serranoskinke og sæt dem i ovnen i 7 min på 180-200 grader. De må IKKE bliver tørre:-)
    Spagettien: Mens spagettien koger, svitser du ½-1 finthakket rød chili(uden kerner og membran) og finthakkset hvidløg i RIGELIGT med olivenolie. Til sidst tilsættes den finthakkede persille og det hele blandes sammen med spagettien.

  • Reply
    Tine
    december 5, 2011 at 9:36 pm

    Tusind tak Stine! :-)

    Kærlig hilsen Tine

Skriv et svar