Fødselselsdag i børnehaven - godteposer og kage - det bedste jeg ved ...
bla bla bla Fleur fødselsdag kager

Fødselselsdag i børnehaven – godteposer og kage

4aars-foedselsdag-godtepose 4aars-foedselsdag-godtepose-indhold 4aars-foedselsdag-kager-frost 4aars-foedselsdag

I Fleurs børnehave har de ingen sukkerpolitik, og børnene kan derfor medbringe hvad de har lyst til fødselsdag. Som forældre var det lidt svært at acceptere da Fleur startede i børnehaven, men nu hvor hun er det ældre, har vi det OK med det. Jeg synes stadig en sukkerpolitik havde været fint, men vi er vildt glade for børnehaven, og accepterer derfor den “manglende sukkerpolitik”.

Da Fleur blev tre år og netop var startet i børnehave, tænkte jeg, at hun skulle have udskåret frugt og dadelkugler med, som hun var (og er) så glad for. Men da de andre (større) børn hørte, at Fleur snart skulle holde fødselsdag, snakkede de meget og længe om hvilken kage hun mon havde med. Og lige dér faldt jeg i med begge ben… Fleur ville pludselig ikke have frugt og dadelkugler med, og jeg ville ikke være skyld i, at hun kom “udenfor gruppen” ved at have andet med. Vi lavede derfor minimuffins og så var alle glade.

Når man så bliver fire år og har været med til en del fødselsdage i børnehaven så ændres ønskerne markant. Det smitter også bare super hurtigt. F.eks. når lille Otto har serveret den sejeste Ninja Turtles kage og samtidig delt godteposer ud, så følger de næste børn (okay, forældre) trop. Således har Fleur penslet ud hvordan hendes Frost (Disney filmen) kage skulle se ud, i flere måneder op til den store dag. Og hun skulle helt sikkert også have en slikpose med.

Frost kagerne som Fleur talte om, var enten lavet med sukkerprint eller i fondant. Da jeg ikke ville begive mig ud i nogen af delene, blev kompromiset muffins med isblå frosting og hjemmelavede cake-toppers. Fleur var ellevild med resultatet og synes de var “mega flotte”, som hun så fint udtrykte det.

Det var en smule tidskrævende at lave knap 30 cake-toppers, men det kunne være værre. Jeg stansede scallop cirkler ud i karton (2 stk. til hver så pinden kan skjules imellem), printede disse ark med billeder af Frost figurerne, klippede og limede det hele sammen på halve grillspyd. Super nemt at have med at gøre og resultatet imponerer virkelig sådan en flok 3-5 årige. ;)

I slikposen – som Fleur kaldte den, var der en ballon, 2 bananchips, en ostehaps, rosiner, to stykker slik (klippede Malaco Stjerner/stænger i 3 dele) og en tatovering. Tatoveringerne synes jeg var en sød lille ekstra ting, som børnene kunne få på derhjemme efter børnehave. Jeg købte et ark med forskellige blomster, som jeg klippede ud.

De stribede poser som godterne blev pakket i, er købt hos Søstrene Grene. De er super fine som de er, men det er bare typisk mig liiige at ville gøre lidt mere. Pierre rystede endnu engang på hovedet af mig, for “børnene ser det jo ikke engang” – men det gør jeg. ;) Det hele er stemplet med små bogstavstempler, som jeg har fået smidt i nakken på eBay i tidernes morgen. Og nej, alfabetet derfra indeholder ikke å, så jeg har siddet og stemplet punktummer over a’et på alle poser. (her kunne jeg godt have brugt den emoji med aben som holder sig for øjnene ;)
De runde klistermærker og bånd er også fra Søstrene Grene, hvis nogle vil gøre kunsten efter.

Tænk sig, det er allerede knap et halvt år siden Fleur blev fire år. Tiden flyver…

Vil du se mere af det bedste jeg ved? Følg bloggen på Facebook, Bloglovin og Instagram.

You Might Also Like

6 Kommentarer

 • Reply
  Marina / cand.mor
  september 13, 2015 at 9:22 am

  Kompromisets kunst – svært når der er børn involverede :)

  I D’s vuggestue stod den på nul sukker, men nu, hvor han er kommet i børnehave, må de også gerne tage kage med. Det gør mig sådan set ikke noget, de må det, og børnene dermed lærer, at der er forskel på hverdag og fest, men når de er ca. 25 børn på stuen, bliver det til virkelig mange uddelinger på et år. Dét kan jeg godt have det lidt stramt med…

  • Reply
   Tine
   september 13, 2015 at 9:09 pm

   Ja, det er ikke altid helt nemt… ;)

   Jeg har det på præcis samme måde. Synes det er rigtig fint i den alder, at de lærer forskellen på hverdag og fest. Men som du siger, så er det virkelig mange uddelinger på et år. For der er jo også andre specielle mærkedage der skal fejres…

   I starten synes jeg det var alt for meget, men det føltes jo nok også “værre”, når man kom fra (stort set) nul sukker i dagpleje og hjem. Nu tager jeg meget lettere på det, men Fleur er jo så også et år ældre nu.

 • Reply
  Astrid
  september 14, 2015 at 7:56 am

  Uh, kan godt sætte mig ind i den trang til at pynte poserne fint. For selvom børnene måske ikke lægger mærke til dig, ville det for mig mest handle om, at den slags sysler er hyggelige at bruge tid på.
  Faldt over din blog forleden. Sikke nogle fine billeder du tager.

 • Reply
  Maiken
  september 14, 2015 at 11:58 am

  Fineste fireårige Fleur. <3

  Det er sjovt som sukkerpolitik kan få enhver mor op af stolen. Enten fordi deres institution har en eller ikke har en. I Agnes børnehave er der nul-sukker politik, hvilket jeg er rigtig glad for, men samtidigt er den ikke så striks, at det er no-go at have kagekonkurrence til den årlige sommerfest. Der er en sund balance.

  Jeg synes det var helt vildt mærkeligt at opleve Ingrids skifte til skolen, hvor der er flødeboller, is og deslige til forskellige lejligheder. Dér skulle jeg virkelig vænne mig til det igen.

  • Reply
   Maiken
   september 14, 2015 at 11:59 am

   Poserne er også blevet super fine!

 • Reply
  Camillas Fashionlab
  september 17, 2015 at 11:37 am

  Du ER og BLIVER den sejeste og jeg sluger det råt søde Tine <3
  Smukke Fleur og smukke kager og godteposer.

  <3

Skriv et svar