De bedste dadelkugler

daddelkugler-urtekram

For nylig lavede jeg en portion dadelkugler (eller daddelkugler..? kugler med dadler ;) efter en opskrift fra Urtekram, og for pokker hvor smager de godt.(!) Som i virkelig godt! Det er klart de bedste dadelkugler jeg har smagt.

De smager dejlig syndigt, og det er svært at stoppe, når man først kommer i gang. Pierre er normalt rimelig skeptisk overfor ting med både kokos og tørrede frugter, men disse er han helt vild med. Det er en lækker snack til både fredagshygge, en tur på legepladsen og i madpakken.

Der findes et hav af opskrifter på nettet, men prøv lige denne. Det er den bedste og mest enkle opskrift jeg hidtil er stødt på.

100 g mandler
250 g dadler
2½ spsk kakaopulver
2 spsk kokosolie
½ tsk. vaniljepulver
Kokosmel, hakkede nødder, rålakridspulver eller frugtkrymmel til at rulle kuglerne i.

Kom mandler i en foodprocessor og mal dem fint. Tilsæt derefter dadler, kakaopulver, kokosolie og vanilje. Blend det hele til en masse. Saml massen med hænderne på et stykke bagepapir, og stil på køl i ca. 15 min. Tril herefter små kugler og vend dem i det ønskede drys/pynt. Lad stå på køl min. 30 min. før servering. Kan opbevares på køl i op til 3 uger.

Uhhmm! Skal vist snart have lavet en ny portion – herhjemme holdt de langt fra tre uger. ;)

★★★ Har du set konkurrencen om en EGG helmet her på bloggen? Du kan stadig nå at deltage lige her. ★★★

Vil du se mere af det bedste jeg ved? Følg bloggen på Facebook, Bloglovin og Instagram.

Indlægget er lavet i samarbejde med Urtekram, men ord og mening er min helt egen. 
Læs min reklamepolitik her.

4 thoughts on “De bedste dadelkugler

  1. Herhjemme er dadelkugler også et stort hit! Jeg blander dog også kokos i “dejen”, det smager også lækkert. Og sommetide et lille nips tørret chili for et kick sammen med alt det søde :)

  2. Jeg kan også klart anbefale lige at komme en smule romessens i – og wupti så har du de skønneste romkugler, som man kan spise med god samvittighed. De er et stort hit herhjemme ved både store og små!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *