Grønkålsgryde – super nem og smagfuld ret - det bedste jeg ved ...
jeg anbefaler mad

Grønkålsgryde – super nem og smagfuld ret

groenkaalsgryde

Det er ganske vist nogle uger siden vi fik denne ret, men med det vejr vi har i disse dage, tænker jeg ikke at en opskrift på en lækker grønkålsgryde er helt af vejen…

Sidste år såede vi grønkål i haven, og sikke en succes! Vi har haft grønkål i store mængder hele efteråret og vinteren. Ja, faktisk helt indtil april. Grønkål er super sundt og meget lækkert at bruge til både gryderetter, salat og juice.

Nu er en ny sæson startet i køkkenhaven, og vi har naturligvis sået grønkål igen. Jeg håber, det bliver lige så stor en succes i år. Jeg har i hvert fald flere opskrifter i tankerne, og synes det er lækkert bare at hente ind fra haven.

Jeg faldt over opskriften på grønkålsgryde på Spis Bedre, og sikke en lækker og smagfuld ret. Af hensyn til børnene, hakkede jeg det hele fint og serverede frisk grønkål og fuldkornsnudler ved siden af. Jeg synes det kan være svært, at finde på noget med hakket svinekød – altså udover de danske klassikere. Men denne ret er rigtig lækker og en plads på madplanen værdig.

Grønkålsgryde, 4 personer
150 g bacon (jeg bruger altid bacon i strimler og skærer ud)
1 tsk olie
1 løg
500g hakket svinekød
100g gulerødder
1 dl bouillon
1 fed hvidløg
2 spsk tomatpuré
400g grønkål
1 peberfrugt
Salt og peber
Evt. lidt chili

Svits baconen i olien, hak løget og lad det svitse med sammen med svinekødet. Skær gulerødderne i tern og kom dem ned til kødet sammen med bouillon, hvidløg og tomatpuré og lad retten småsimre i 10 min.
Skyl og rib grønkålen og hak den fint. Skær peberfrugten i tern og vend dem i sammen med grønkålen. Lad retten småsimre et par min. (eller ti, hvis du vil have grønkålen til at falde helt sammen), smag til med salt og peber og servér gryden drysset med hakket chili.

Vil du se mere af det bedste jeg ved? Følg bloggen på Facebook, Bloglovin og Instagram.

You Might Also Like

Ingen kommentarer

    Skriv et svar