Hjemmelavet seng med opbevaring

hjemmelavet-seng-med-opbevaring

Vores skønne legeværelse som ligger i forlængelse af stuen – dog lukket af med franske døre når behovet er der – har fået en større makeover henover de seneste uger. Ønskerne for legeværelset var 1) bedre opbevaring så børnene selv kan rydde op og 2) mulighed for overnattende gæster.

Løsningen blev en hjemmelavet seng med opbevaring under, så alt legetøjet har en plads og der samtidig er masser af gulvplads til både rutsjebane, legekøkken og motoriske udfoldelser.

hjemmelavet-seng-med-opbevaring-2

Sengen er bygget ovenpå skabe som er knap 40 cm dybe. For at kunne få soveplads på toppen, har Pierre bygget et skelet til skabene, så skabene er trukket tilpas langt ud fra væggen. Hvert andet skab har vi valgt at lave i fuld dybde, så f.eks. bObles kan være i ét skab.

hjemmelavet-seng-med-opbevaring-1

Skabet med spil er et af de populære valg hos børnene, når ikke de har gang i alt motoriklegetøjet. Det er et af de i alt tre skabe som ikke er i fuld dybde, da vi ikke ønsker tingene “kastes” ind bagved og bliver glemt. Her giver det rigtig god mening, at skabene ikke er dybere.

hjemmelavet-seng-med-opbevaring-

Børnene er super begejstrede for deres nye legeværelse og det samme er vi. Jeg er mega stolt af Pierre, som endnu engang laver fint håndværk der bare spiller. Det eneste der mangler at blive lavet er en stige til at komme op og ned, men indtil videre bruger vi en skammel.

Farven på væggen er lidt svær at gengive på billeder, men det første billede med Fleur der hænger i rebstigen viser den bedst. Den er meget dyb grøn og simpelthen så smuk. Pierre har ellers ikke været til at rokke med omkring det at male vægge i huset… For at varme ham lidt op, tog jeg et billede af det nye arrangement med den hvide væg, uploadede det på Dyrups hjemmeside som har en smart farvevælger, og “malede” væggen i nogenlunde den farve jeg havde i tankerne. Blot tyve minutter efter var Pierre overtalt og den endelige farve valgt og jeg malede den grønne første gang samme aften. SÅ fedt! Tippet er hermed givet videre, hvis andre har brug for en god overtalelsesmetode… ;) Next step er at finde de rette billeder og en natlampe til overnattende gæster, som skal hænge på væggen.

Såfremt det har interesse, vil jeg gerne lave en form for DIY, så I selv kan få en hjemmelavet seng med opbevaring. Vi er i hvert fald super tilfredse med denne løsning.

Vil du se mere af det bedste jeg ved? Følg bloggen på Facebook, Bloglovin og Instagram.

11 thoughts on “Hjemmelavet seng med opbevaring

  1. Hvor er det fint. Du må meget gerne lave en DIY. Vi har netop købt et hus, hvor værelserne er lidt små og pladsen skal derfor udnyttes optimal. Integreret opbevaring/seng står derfor på listen ved os.

  2. Meget gerne! Jeg står og skal flytte i hus, hvor drengene skal dele værelse – også gerne en farvekode til malingen så jeg kan få et bedre indtryk af den 😊

  3. Genial løsning. Jeg er meget interesseret i en DIY guide. Vi står for at skulle bygge nyt hus og i vores multirum får vi netop brug for en sådan fin løsning. Synes I har skabt et super smukt rum med tanke for lys, kontrast(skøn farve), opbevaring, overnatningsmuligheder og plads til motorisk udfoldelse for børnene. Tak for tippet👌👍🙏

  4. Jeg er også meget taknemlig for at se en skitseret løsning da vi flytter i noget mindre og vores 2 piger skal dele værelse. Denne læsning vil fungere rigtig godt.

  5. Jeg vil også mere gerne have en DIy.. især af rammen og det med at bygge sengen ovenpå.. står selv og slal til at lave en seng magen til.. dog ikke så høj. Det skal være kommoder med 2 skuffer hele vejen rundt og så en “ramme” ovenpå til at bære sengen..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *