De fine små Madeleinekager er en af mine yndlingskager, og det er både smag og form med til at bestemme. De er så smukke med deres muslingeform, og smagen er helt fantastisk med et strejf af citron.
Når jeg spiser de fine Madeleinekager, er det ingen hemmelighed at jeg drømmer mig væk… De vækker et eller andet i mig, som giver ro og tryghed. Fantastisk hvad kage kan gøre, ikke?
Jeg har bagt efter samme opskrift i flere år, og den holder altså bare. De bliver lette og luftige og har en helt fantastisk smag. Opskriften er nem at gå til og det tager ikke mange minutter at lave de smukke kager. Har du ikke allerede en Madeleineform, kan du købe den her.
Opskrift på Madeleinekager (12 stk.)
75 g blødt smør
0,75 dl rørsukker
1 vaniljestang (kornene heraf)
Skal af en øko citron
2 æg
1,5 dl hvedemel
1 tsk. bagepulver
+ smør og rasp til formen
Pisk smør, sukker, korn fra vaniljestangen og fint revet citronskal cremet og lækkert.
Rør æggene i. Bland mel og bagepulver og vend det i dejen.
Smør formene og drys dem med rasp. Fordel dejen i formene, og bag kagerne gyldne i midten af 175 grader forvarmet ovn i ca. 10 min.
Bon appétit! ♡
Vil du se mere af det bedste jeg ved? Følg bloggen på Facebook, Bloglovin og Instagram.
Ingen kommentarer