Maxi Cosi 2wayPearl autostol - test og anmeldelse
baby jeg anbefaler

Maxi Cosi 2wayPearl autostol – test og anmeldelse

maxi cosi 2waypearlmaxi cosi 2waypearl maxi cosi 2waypearl maxi cosi 2waypearl

Vi har de sidste måneder testet en autostol for Maxi Cosi. Modellen vi har testet hedder Maxi Cosi 2wayPearl og den er testet i en 2wayFix Isofix-base. Stolen er en i-Size godkendt autostol, altså en autostol hvor barnet kan sidde bagudvendt til det er mindst 15 måneder, som de nye i-Size bestemmelser foreskriver.

I Maxi Cosi 2wayPearl kan barnet sidde bagudvendt til det er 105 cm højt (sådan cirka 4 år +/-). Med de nye i-Size bestemmelser taler man nemlig om højde og ikke kg som vi tidligere har været vant til. Således er der mindre tvivl om hvornår barnet er stort nok til at rykke fra babyautostolen (0-9 kg som vi kender dem nu) og til næste størrelse (9-18 kg f.eks.). Faktisk er der alt for mange babyer der rykkes for tidligt, fordi forældrene er i tvivl. Det skulle de nye i-Size bestemmelser gerne ændre på med tiden.

Vidste I, at hvert tredje barn er fastspændt forkert i bilen? Skræmmende, ikke? Det synes jeg i hvert fald. Jeg har fundet nogle gode råd til korrekt fastspænding på Forbrugerrådet Tænks side – se mere lige her. Jeg tænker, at det f.eks. ikke er alle der ved, at man fraråder flyverdragt og vinterjakker i autostolen?

maxi cosi 2waypearl maxi cosi 2waypearl

Maxi Cosi 2wayPearl kan bruges bagudvendt fra barnet er 67 cm – 105 cm og fremadvendt fra 84 cm – 105 cm.
Fleur kan med sine 103 cm (hun er 4 år og 2 måneder) derfor sidde begge veje i stolen, men foretrækker at sidde bagudvendt. Nogle (inkl. Pierre) mener, at det ikke kan være behageligt, at sidde med bøjede ben som Fleur gør, når hun sidder bagudvendt, men hun har ikke beklaget sig én eneste gang.

Komforten i stolen er virkelig god, og begge børn sidder super godt deri. Den har fire positioner fra sidde til hvile. Betrækket er i en god kvalitet som ikke bliver varm. Det kan nemt afmonteres og vaskes efter behov.

Hovedstøtten og H-selen kan justeres på samme tid, og det er derfor super nemt at tilpasse den. På billederne af Luc er hovedstøtten længst nede, og på billederne af Fleur er den højest oppe.

maxi cosi 2waypearl maxi cosi 2waypearl

2wayFix basen har lys- og lydfunktion ved montering, som minimerer risikoen for at autostolen ikke er monteret korrekt. Når autostolen klikkes i bilens Isofix, lyser den første lampe og bipper. Dernæst sættes “benet” ned i bunden af bilen og justeres i højden, så nr. 2 lampe lyser og bipper. Den sidste lampe lyser når autostolen er klikket i og her kommer lyden også igen.

Vi har en enkelt gang prøvet, at basen under kørsel pludselig bippede rimelig højt. Jeg holdte straks ind til siden, og så at den også lyste rød. Fleur havde åbenbart sparket til “benet” på basen, som så straks gav signal. Efter en hurtig justering og snak med Fleur, var vi på vejen igen, og vi har ikke oplevet det siden.

maxi cosi 2waypearl maxi cosi 2waypearl maxi cosi 2waypearl

Maxi Cosi 2wayPearl og 2wayFix har fået fem ud af seks stjerner i en samlet vurdering fra FDM i 2014. Se testen lige her.

Alt i alt er vi super glade for autostolen. Det er virkelig en lækker stol, som jeg giver mine bedste anbefalinger. Pierre og jeg har talt om hvilke minus der er ved stolen, men umiddelbart kan vi ikke komme i tanke om nogle. Jo måske, at stolen ikke kan bruges længere tid. Fleur er jo kun to cm fra at være for stor til den. ;) Ej, det er noget pjat, men vi er virkelig glade for stolen.

Videoen her er fra Maxi Cosis officielle YouTube kanal. Den viser meget godt hvor lækker stolen er, og hvor nemt det er at montere både Maxi Cosi 2wayFix og 2wayPearl. Autostolen sælges kun i fysiske butikker, da man fra Maxi Cosis side har valgt, at stolen skal demonstreres af professionelle ved køb.
Autostolen kan købes hos bl.a. Ønskebørn.

Vil du se mere af det bedste jeg ved? Følg bloggen på Facebook, Bloglovin og Instagram.

Indlægget er lavet i samarbejde med Maxi Cosi, men ord og mening er min helt egen.
Læs evt. min reklamepolitik her.

You Might Also Like

3 Kommentarer

 • Reply
  Line
  juli 14, 2015 at 3:24 pm

  Jeg har en datter på 10 måneder som snart skal have en ny stol og vi har overvejet denne. Kan du fortælle mig, hvad du synes om højden af stolen? Vi vil gerne have en, hvor barnet har mulighed for at kigge ud af vinduet. Af den grund har vi kigget meget på en stol fra Besafe.

  • Reply
   Tine
   juli 21, 2015 at 6:52 pm

   Hej Line,

   Jeg synes højden er fin i denne stol. Dog er den ikke lige så høj som den fra Besafe, men hvis du kigger på billedet hvor Luc sidder i stolen, kan du se at han sidder rimelig højt i den.

   Jeg er ret sikker på, at du kan få lov til at prøve den i din egen bil ved køb hos f.eks. Ønskebørn. Så kan du lige vurdere højden i egen bil hvor din datter sidder i den. :)

 • Reply
  Anne
  september 12, 2015 at 7:09 am

  Hej Tine,
  Dejligt at Luc er frisk igen!!
  Nu har jeg tænkt på denne autostol siden du lavede dit indlæg. Vores datter er nu 6 mdr. og er ikke klar til at skifte stol ifht. vægtklasse (hun er knap 8 kg), men hun vil være det ifht. længde/højde (70 cm). Der er stadig plads til hende i vores nuværende autostol, MEN hun hiver sig fremad i stolen, så jeg er noget bekymret for hvor godt hun egentlig sidder rent sikkerhedsmæssigt. Har I tilfældigvis haft det problem med Luc og ved du, om det så skulle være bedre i denne? :)
  Er I stadig lige så begejstrede for stolen som da I testede den – jeg synes ikke den scorer så højt i Tænk’s test.

Skriv et svar