Min vintage brudekjole

Anne har spurgt, om jeg ikke vil fortælle lidt mere om min brudekjole, og selvfølgelig vil jeg det.

Kjolen købte jeg i USA via eBay, da jeg var gravid i 6. måned. Den er fra 1950’erne og meget, meget velholdt. Det var et ret stort sats i forhold til størrelsen, men jeg måtte bare eje den. Uden tvivl – det skulle bare være den!

Da kjolen så kom, blev jeg faktisk lidt i tvivl og ret frustreret. Kjolen lignede mest af alt en Legoklods, når den hang der på bøjlen. Men den tid, den sorg… (faktisk prøvede jeg kjolen med gravid mave, og det gjorde det kun værre – doh!)

Kjolen blev pakket væk, og jeg tog den først frem igen, sådan cirka halvanden måned før vores store dag. Jeg prøvede den på, og var slet ikke i tvivl mere. Den var ligeså smuk på, som jeg havde forestillet mig et halvt år tidligere, da jeg så den på nettet. Fantastisk!!! Den passede næsten perfekt – kun stropperne skulle afkortes lidt.

Min veninde Malene (som jeg har lært at kende via blogland, hurra!) var så sød, at låne mig hendes fine skørt. Selve kjolens skørt er i fem lag, men det var slet ikke nok, til at give puf-effekten som jeg ønskede.

Jeg er simpelthen så glad for, at jeg valgte denne kjole frem for den traditionelle hvide. Elsker bare kjolen, og vil aldrig skille mig af med den. Lidt billedspam der viser min smukke vintage kjole:

23 thoughts on “Min vintage brudekjole

 1. @Malene – Tak søde du! Er så glad for at jeg måtte låne det. :-)

  @Mette – Tusind tak for de søde ord! :-)

  @Majken – Du bliver SÅ glad for det, hvis du går samme vej… Det er fantastisk at bære sådan en kjole! Mine ben er ikke særlig kønne, men tænkte at med pæn kjole og pæne sko, så var det nok ikke så tydeligt. ;-)

  @Gaia – Vi blev gift i Nordby kirke på Fanø. :-) En meget smuk lille kirke med masser af sjæl og charme.

  God aften til Jer!

  Kærlig hilsen Tine

 2. Jeg blev gift sidste år og gennemsøgte også nettet efter en vintagekjole, men uden at finde en hvor både stil og størrelse passede. Men hvor er din kjole bare flot! Jeg har besluttet at tage revanche ved en senere lejlighed.

 3. Mange tak for forklaringen, Tine.
  Jeg synes simpelthen bare den er så fantastisk smuk. Og tænk sig at du turde købe den over nettet på den måde. Hold da op et mod det må tage.
  Ret sejt med Pierres lapper :)

  Kh

 4. @Ida – Tak! God idé at tage revanche senere. :-) Tror bare man skal slå til, med det samme man finder en der passer. Der er ikke mange tilbage derude…

  @Anne – Det tog mig sådan cirka 5 min. at finde modet. ;-) Jeg måtte bare eje den! Hvis den var lille, måtte jeg på meget streng kost, og hvis den var for stor – så måtte det bare koste det en skrædder nu skulle ha’ for at sy den om. ;-)

  Mht. Pierres lapper, så var det hans egen idé, og han har HELT SELV syet dem på! Fantastisk, ikke? :-)

  @Mette Kathrine – Tak for de søde ord! :-)

  @Mia – Tak, hvor er du sød! :-)

 5. Den kjole kunne jeg også nemt have forelsket mig i! Den er simpelthen så fantastisk og klæder dig helt utroligt godt. Ja, I ser sgu godt ud alle tre. Super fedt og utraditionelt bryllupstøj. :)

 6. Den er virkelig fin din kjole – og så er jeg ret vild med den ikke er traditionel. Vi pønser på sommerbryllup næste år (shhhy, hvis nogen kender mig irl), og jeg er bare ikke suppe-steg-is typen, så det skal ikke være så stift

 7. Er helt enig i at bryllupskjoler ikke skal være så fandens traditionelle:O)
  Din er Ûber fin og 50’er stilen klær jer virkelig godt! og opdagede lige at det første billede er helt tidløst… Kunne være taget for mange år siden… det er ret godt gået syntes jeg!!

 8. Jeg elsker når man tænker “ud af boksen”, og vælger noget utraditionelt ;o) Den er simpelthen så smuk den kjole, og du er meget meget smuk i den ;o) Fantastiske billeder.

 9. Sikke en smuk kjole… Jeg synes du er meget gennemført med hår og gom som passer til kjolens stil ;-) Kan godt forstå du aldrig vil skille dig af med den, brudekjoler skal man bare beholde!

 10. @Maiken – Tak for de søde ord! :-) Ja, det er dejlig utraditionelt bryllupstøj.

  @Michelle – Ihh, hvor fedt! Og spændende… Tillykke med det. :-)

  @RainbowMe – Jeg er helt enig mht. til det første billede. Er også rigtig glad for det…

  @Susi – Tak, hvor er du sød! :-)

  @Eva – Tak, jeg er også bare så glad for den. :-)

  @Louise – Tak for de søde ord! :-)

  @Therese – Tak for de søde ord! Jeg er også rigtig glad for mit kjolevalg.

  @Gitte – Ja, det skulle jo passe sammen, ikke? :-)

  @Malene – Ja, helt unik – fantastisk!

  Kan I ha’ en god aften!

  Kærlig hilsen Tine

 11. Tine, du er simpelthen så smuk! Kjolen er helt fantastisk og det hele passer så godt sammen. Der er intet der forstyrrer i forhold til stilen I har valgt. Skønt med skønt på :-)

  Mange hilsner
  Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *