Strikket kjole og babydragt

clara-kjole-sandnes-strikket clara-kjole-sandnesstrikket-kjole-opskrift strikket-babydragt-guttestrikkeboka strikket-babydragt babydragt-strikket strikket-kjole-buksedragt

Vores dygtige strikkedame har endnu en gang leveret de smukkeste sager. En meget yndig strikket kjole til Fleur og en kær lille babydragt til Luc. Er det ikke bare fint?

Kjolen er strikket i Mandarin Petit fra Sandnes Garn. Det er 100% bomuld og er derfor meget slidstærkt i forhold til vask. Fleur ønskede sig en blå kjole, så jeg fandt denne støvede blå, som jeg synes passer mønstret helt perfekt. Farven er ret svær at gengive, men den er grå/blå og ikke lilla som det måske syner her.

Opskriften på kjolen er fra Sandnes Garn. De har udgivet et hæfte med de fineste opskrifter. Hæftet hedder Smårollinger, og der er virkelig mange lækre sager deri. Alle opskrifter er fra nyfødt og op til 4 år. Lige med undtagelse af kjolen her. Den går kun op til 2 år. Jeg vidste dog fra flere på Instagram, at modellen er meget bred, så derfor satsede jeg, og fik min strikkedame til at strikke en str. 2 år med ekstra længde. Fleur er jo en lang og slank pige, så tænkte det nok skulle gå. Som I kan se på billederne, sidder kjolen helt perfekt. Den er simpelthen så yndig, og Fleur er helt vild med hendes nye blå kjole. Hun ville dog ikke have taget billeder i dag, men jeg måtte gerne tage af kjolen. ;)

Babydragten er strikket i Lana Grossa Elastico. Garnet er helt nyt for mig, men min lokale garnforretning anbefalede mig at prøve det. Det virker blødt og lækkert, men samtidig også ret slidstærkt. Indtil videre er jeg godt tilfreds.

Opskriften på babydragten er fra Drengestrik af Charlott Pettersen. Den er nok bedre kendt som Den store guttestrikkeboka, da der gik lidt tid inden den blev oversat til dansk. Bogen er spækket med lækre opskrifter, som kan bruges af både piger og drenge på trods af navnet.

I opskriften i bogen er knapperne placeret bagpå, men det må simpelthen ikke være rart at ligge på. Har set flere på Instagram (jep, jeg følger mange strikkedamer på Instagram og savler over deres smukke kreationer ;) placere knapperne foran, så vi gjorde det samme. Synes nu også det ser rigtig fint ud sådan.

Så snart jeg får mulighed for det, tager jeg lige nogle billeder af Luc i dragten. Han er simpelthen så kær i den, så det er I nød til at se.

★★★ Har du set konkurrencen om lækre produkter fra Fossflakes og Roommate til baby her på bloggen? Du kan stadig nå at deltage lige her. ★★★

Vil du se mere af det bedste jeg ved? Følg bloggen på Facebook, Bloglovin og Instagram.

9 thoughts on “Strikket kjole og babydragt

  1. Ja, den er altså virkelig skøn. Er den ikke noget for Selma? Så stor er hun da heller ikke. :)

   Jeg husker tydeligt billeder af Julius i babydragten. Han var simpelthen så kær i den. Og ja, mønstret er så fint. Tror det skal overføres til andet også.

 1. Det er noget virkelig lækkert strik de har fået. Begge dele har jeg kigget på (babydragten dog til gave ;)) og kjolen findes faktisk i større størrelser i et andet hæfte. Bare et tip til en anden gang. :)

  1. Arhh, Maiken – skal I ikke lige nuppe en mere? ;)

   Og tak for tip om kjolen. Det vidste jeg da egentlig godt nu du siger det… Men nu husker jeg det helt sikkert til en anden gang. Tak! :)

 2. Hej, er så vild med den blå kjole, kan du huske hvilet navn farven har? Er det gået fint med at bruge bomuldsgarn? De anbefaler silke. Ska l have strikket 2, så vil godt spare lidt😊
  God søndag Leika

  1. Hej Leika,

   Det er gået så fint med bomuld. Man skal bare huske at vælge bomuld i god kvalitet. :) Kan desværre ikke huske navnet på farven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *