Jeg har i dag bagt nogle ret lækre småkager med tranebær og lakrids. De to ingredienser, går altså ret godt i spænd. Opskriften har jeg fået af en kollega, som har den fra en ven. Så den egentlige ophavsmand kender jeg ikke.
Lakridssmåkager (3-4 plader)
250 g mel
½ tsk. bagepulver
7-10 g rålakridspulver
60 g tørrede tranebær (hakket i mindre stykker)
180 g koldt smør
250 g rørsukker
1 æg
Mel og bagepulver sigtes i en skål. Tilsæt lakridspulver, tranebær og smør i små tern. Kør det hele sammen på køkkenmaskinen – hvis du har en, ellers ælt det i hånden til smørret er rørt ud.
Tilsæt sukker og æg, og rør kun lige til dejen samler sig.
Rul dejen i to lange pølser med en diameter på 3-4 cm. Sæt dem på køl eller frost til de er hårde. Derefter skæres de i halvtykke skiver, som sættes på bageplader. Bag ved 180° ved varmluft i 8-10 min.
14 Kommentarer
Karina
marts 8, 2013 at 5:17 pmDe lyder godt nok lækre! Det skal prøves :-)
//Karina
http://gund-rose.blogspot.dk/
Tine
marts 9, 2013 at 7:47 amGod fornøjelse Karina! De er også ret gode. :)
Trine Bruun
marts 8, 2013 at 5:31 pmOrj, det lugter af et søndags-projekt. Har en hel bøtte lækker Johan Bülow lakridspulver stående, som trænger til at blive brugt på noget lækkert. Tak for opskriften!
Tine
marts 9, 2013 at 7:48 amVelbekomme og god fornøjelse. :)
Sabrina
marts 8, 2013 at 6:13 pmDem må jeg altså prøve!
De ser rigtig lækre ud :)
Smager de meget af lakrids?
God weekend
Kh Sabrina
Tine
marts 9, 2013 at 7:49 amDe er også ret gode. De smager en del af lakrids, men man kan selvfølgelig komme lidt mindre i, hvis man ikke vil have at smagen er gennemtrængende.
God fornøjelse hvis du bager dem. :)
Marina / cand.mor
marts 9, 2013 at 4:41 pmMmmm, det lyder lækkert! Kan næsten forestille mig, hvordan køkkenet vil dufte :)
Tine
marts 9, 2013 at 8:28 pmHvis man er til meget lakrids, er duften virkelig skøn. ;)
Anne Sofie
marts 9, 2013 at 6:47 pmEj de ser gode ud! De skal helt sikkert prøve i løbet af ugen :)
Tine
marts 9, 2013 at 8:29 pmGod fornøjelse Anne Sofie – synes også de er ret gode. :)
Ingeborg
marts 13, 2013 at 10:40 amde ser lækre ud! det vil jeg prøve. tak!
Tine
marts 13, 2013 at 6:59 pmVelbekomme Ingeborg! Håber du kan lide dem. :)
Små Stunder..
marts 16, 2013 at 5:19 pmDe skal helt klart prøves!
Hvor tykke skiver skal de ca. skæres i?
Tine
marts 17, 2013 at 8:01 pmOmkring 0,5 cm er passende. :)