. - det bedste jeg ved ...
strik

.

Dette hæslige billede tog jeg kl. 16 i eftermiddags. Allerede der var lyset væk. Nu skulle man tro jeg har brugt blitz, men nej – det er “bare” lampen der blænder.

Kunne nu godt tage et bedre billede end dette, hvis jeg ville vente til i morgen. Men det vil jeg ikke… Sagen er den, at jeg har brug for strikkehjælp. Jeg har besluttet mig for at lære at strikke ordenligt. NU skal det være. Jeg har tidligere strikket nogle veste og djævlehuer, men nåede ikke videre end det. Det vil jeg nu, og derfor har jeg brug for lidt inspiration.

Er der mon nogle, der ligger inde med nogle gode begynder/meget let øvet opskrifter, som ikke er dødssyge? Altså noget brugbart… Gider ikke strikke håndklæder bare for at øve mig, hvis I forstår.

(billedet er i øvrigt af en vest jeg er startet på, bare for at genopfriske ret og vrang)

You Might Also Like

26 Kommentarer

 • Reply
  Finurligheden
  november 14, 2012 at 8:22 pm

  Pickles.no er supergod. Startede med den, som hedder enkel vest, og den skal jeg helt sikkert lave flere af!

  • Reply
   Tine
   november 14, 2012 at 10:10 pm

   Kender godt Pickles, men kendte ikke vesten. Den tror jeg vist skal strikkes. Tak!

 • Reply
  nina
  november 14, 2012 at 8:27 pm

  Babyveste er da et godt bud, men det har du jo allerede strikket. Ellers dette lille halstørklæde fra Drops http://garnstudio.com/lang/dk/visoppskrift.php?d_nr=b14&d_id=16&lang=dk
  Der er lidt ind-og udtagning, men er eller ret over ret. Derudover er det hurtigt at strikke, da det er til baby. Det ser da ud til at gå fint :)

  • Reply
   Tine
   november 14, 2012 at 10:12 pm

   Tak Nina, vil lige kigge nærmere på dit link.

 • Reply
  Christina Ravn
  november 14, 2012 at 8:36 pm

  Det ser da ud til at du har helt styr på det der strikkeri! Men ja, generelt er babyopskrifter overskuelige at gå til, alene pga størrelsen :) Tænker du bare skal kaste dig ud i det – du kan jo altid spørge den virtuelle strikkeklub undervejs.

  • Reply
   Tine
   november 14, 2012 at 10:14 pm

   Årh tak for tilliden. :) Synes egentlig det går fint, men er fuldstændig lost, hvis jeg taber en maske. Så kan jeg ligeså godt trevle det hele op, og starte forfra. Det er virkelig irriterende, og det var dét der fik mig til at stoppe sidst. Men denne gang må jeg være stædig, og bruge den virtuelle strikkeklub. Eller også må jeg gå i garnbutikken. Mon ikke de lige kan redde en vildfaren maske… ;)

 • Reply
  Kathrine
  november 14, 2012 at 8:43 pm

  Ej du skulle ha boet i århus så du kunne være med i strikkeklubben;) men bare post på instagran, så får du hurtig hjælp.

  Jeg lavede for nylig et indlæg med titlen begynderstrik, det er primært tips til trøjer.
  Eller har jeg meget på mit pinterest board : knit (kathrineindk)

  Glæder mig til at se hvad du kaster dig over:)

  Kh

  • Reply
   Tine
   november 14, 2012 at 10:16 pm

   Ville enormt gerne være med i Jeres strikkeklub. Pokkers der er så langt til Århus. ;)

   Vil lige kigge på dit indlæg og dit board, tak Kathrine.

 • Reply
  Anita
  november 14, 2012 at 9:14 pm

  Jeg er også forholdsvis ny ud i strikningens kunst, og kan varmt anbefale Drops strikkeskole på deres hjemmeside, den har hjulpet mig et par gange… (og hvis du er i Københavnsområdet har vi en strikkeklub)

  Det er i øvrigt en rigtig fin blog + smukke billeder, jeg håber også du har lyst til at følge med hos mig – jeg er helt ny i dette spændende univers.

  • Reply
   Tine
   november 14, 2012 at 10:18 pm

   Må huske at bruge Drops – de har jo rigtig meget på deres side. Bor desværre meget langt fra Kbh. Det kunne ellers være fint at komme i strikkeklub.

   Tak for de søde ord om bloggen. Jeg kigger lige ind til dig. :)

 • Reply
  Nørkle Tøserne
  november 14, 2012 at 9:53 pm

  Jeg ville gå på biblioteket og låne Lotte Kjærs bog Strikværk som er fyldt med lækkert og anderledes og brugbart strik som sagtens kan strikkes af nybegyndere (her taler jeg af erfaring)
  Mvh Rikke

  • Reply
   Tine
   november 14, 2012 at 10:18 pm

   Tak Rikke, den må jeg prøve at låne.

 • Reply
  Maiken
  november 14, 2012 at 10:01 pm

  Jeg har også overvejet at kaste mig ud i strikkeriet, da der er så mange flotte kreationer rundt omkring. Det giver jo helt lyst til at lære at lave noget mere avanceret end de barbie halstørklæde jeg lavede i folkeskolen! :D Og den lige vest bliver da mægtig sød.

  Billedet synes jeg nu er fint nok. Man kan godt se lidt farvenuance i hjørnerne, men sådan synes jeg altså også det nemt bliver i billedredigering i Picasa, selvom billedet der redigeres er taget i dagslys. Hvilket program redigerer du billeder i?

  • Reply
   Tine
   november 14, 2012 at 10:23 pm

   Hvad er der nu galt med kun at kunne strikke Barbie halstørklæder..? ;) Ærgerligt vi bor så langt fra hinanden. Ellers kunne vi hjælpe hinanden på vej i strikkekunsten.

   Faktisk har jeg ikke redigeret dette billede. Synes simpelthen det var så dårligt, så gad ikke. Dovenskaben længe leve… ;) Men ellers redigerer jeg i Photoshop. Brugte engang imellem Picnik inden det lukkede. “Erstatningen” for dette er Picmonkey – har du prøvet det?

 • Reply
  Stinne
  november 14, 2012 at 10:18 pm

  Vil også anbefale Drops. På deres hjemmeside ligger der et hav af gratis opskrifter og instruktionsvideoer i de forskellige teknikker. Den har hjulpet mig godt igang :) God strikkelyst ;)

  • Reply
   Tine
   november 14, 2012 at 10:24 pm

   Tak Stinne. Har kigget en del på Drops, men synes bare man drukner lidt i alle de opskrifter. Ikke kun på Drops, men generelt. Derfor ville det være rart med anbefalinger af enkelte opskrifter. ;)

  • Reply
   Stinne
   november 15, 2012 at 12:02 am

   Ellers skal du have fat i de små bøger “All you knit is love” og “Knit for your kid” af Susie Haumann, super lækre og enkle opskrifter. Har strikket et par stykker der fra nu og er fuldstændigt hooked ;)

  • Reply
   Tine
   november 15, 2012 at 6:15 am

   Kender den første, men havde faktisk glemt den. Må lige kigge nærmere på begge. Tak Stinne! :)

   Hvad har du strikket derfra?

  • Reply
   Stinne
   november 15, 2012 at 1:25 pm

   Jeg har strikket den første vest, den første trøje og huen med øreklapper. De er allerede et hit her hjemme, du kan se vestene og huen på min blog :)

  • Reply
   Tine
   november 16, 2012 at 7:52 pm

   Dem må jeg lige ind og se. :)

 • Reply
  Ingun
  november 14, 2012 at 11:12 pm

  Nej, hvor kan jeg godt huske når jeg var i dine sko.
  Det er så enkelt. Det syntes jeg også efter at jeg havde strikke tmin første trøje. Tog mig 5 dage tror jeg, for jeg var så ivrig efter at få den færdig.
  Jeg kan da lave en lille opskrift til dig hvis du sender mig dine mål og hvilke pinde du vil bruge. Jeg begyndte med pinde nummer 7. Så fik jeg motivation nok, fordi det gik lidt hurtigere. Hvad med at begynde med en ensfarvet trøje? Det ville jo være så lækkert til vinterkulden! Eller en til børn.
  Send mig din mail adresse :)

  • Reply
   Tine
   november 15, 2012 at 6:19 am

   Hvor er du sød, tak! Vil meget gerne have lidt hjælp til opskrift. Min mail er tinetang(snabela)gmail(punktum)com husk at erstatte @ og . i mailen. ;)

 • Reply
  Ingun
  november 14, 2012 at 11:13 pm

  Og så har jeg også nogle “hemmelige”, superfine mønstre ;)

 • Reply
  Mille
  november 15, 2012 at 10:05 pm

  Jeg er ikke nogen strikkehaj men vil så gerne- for ser så meget fint. Jeg har derfor kastet mig over nemme projekter – bl.a. En poncho der er helt enkel i perlestrik- synes de er fine over en læderjakke :) jeg sender dig et billede i morgen på mail- måske det kunne være noget!? Kh Mille

  • Reply
   Tine
   november 16, 2012 at 7:53 pm

   Der er nemlig så mange fine opskrifter, der inspirerer en konstant. Vil meget gerne se din poncho. Send endelig billede. :)

   KH

 • Reply
  Linen
  december 11, 2012 at 4:19 pm

  Jeg ved ikke om det er for simpelt, men jeg fandt, som du kan se her på mit indlæg et pandebånd, som var mit første perlestriksprojekt. Nemt, lækkert og brugbart :-)
  http://linen-med-mere.blogspot.dk/2012/03/pandeband-i-neongarn.html

Skriv et svar