DIY: hjemmelavet hus seng // en guide med mål

hus-seng-diy

På Instagram er der nærmest overflod af billeder af den ene hus seng efter den anden. Nogle laver dem selv, mens andre køber dem af de efterhånden mange hus seng sælgere. Ja, den er god nok… Der er efterhånden rigtig mange der sælger den her type seng/hyggehus/legehus – kært barn har mange navne. ;)

Jeg synes husene er super søde og rigtig godt fundet på. De er rigtig hyggelige at sidde i for både børn og voksne. Luc er vild med at hygge og læse bog i huset, når vi er hjemme ved hans lille ven, som har et hyggehus på værelset.

På Facebook faldt jeg over Michael Nørager Deigaard, som delte billeder og tegninger af et hus han har bygget til sin datter. Hvor sødt er det ikke lige?
Jeg sendte ham en besked og takkede fordi han deler, og spurgte om jeg måtte dele her på bloggen også. Det måtte jeg gerne, så her får I Michaels tegninger med mål og en beskrivelse af hvad der skal bruges.

hus-seng-diy-01hus-seng-diy-011hus-seng-diy-1hus-seng-diy-4

Den færdige seng måler 70×160 cm, og der kan bl.a. købes en madras i IKEA med de mål.
Det sidste billede viser hvor mange reglar der skal bruges, og i hvilken længde og vinkel de skal skæres. Udover reglar skal der bruges 4 x Ø16 mm rundstokke der måler 3m i længden, og en kasse 5×80 mm træskruer. Rundstokkene skal skæres op i 30 cm længder, og der bores hul i reglarne med et 16 mm spadebor halvvejs igennem.

Tak igen, Michael – jeg håber en masse små får glæde af din tegning. :)

Vil du se mere af det bedste jeg ved? Følg bloggen på Facebook, Bloglovin og Instagram.

16 thoughts on “DIY: hjemmelavet hus seng // en guide med mål

 1. Hej DBJV

  Du har vel ikke det anden sidste billede, med de mål som er fjernet vel? :-)
  Står lidt og skal bruge dem nemlig :)

   1. Det er bare på det sidste billede, der mangler nogle mål fra gul til sarg :-)
    Men det løser sig nok – jeg springer i hvert fald ud i det.

  1. Men hvad så med det “hak” hvor lamellerne skal hvile på? Hvordan bygger man den del ind? Kan ikke lige se det for mig, men glæder mig rigtig meget til at komme i gang med projektet :)

     1. Jeg har brugt en regle/liste, jeg mener den var 20×45 mm

      Den monterede jeg på selve rammen så langt nede som muligt, så den er lige med bunden, og skruede dem i med to skruer i hver side..

      Og som lameller brugte jeg bare nogle, alm. bræder :)

      Selve sengen er bygget efter målene, men jeg har hævet ‘bunden’ 40 cm, fra gulvet, så man kan sætte skuffer under.

  1. Hei Malin,

   Er du fremdeles interessert i sengen? Jeg skal bygge en til min søster over julen, og hvis det går greit og ikke tar for lang tid, kan jeg kanskje bygge en for deg i løpet av januer. Jeg bor i Bergen – hva med deg? Kontakt meg gjerne direkte på m_toft@hotmail.com.

   Takk.

   Hilsen Mads

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *