DIY: hjemmelavet modellervoks - det bedste jeg ved ...
diy julekalender legetøj

DIY: hjemmelavet modellervoks

diy-modellervoks diy-modellervoks-1

Hjemmelavet modellervoks sender mig straks tilbage til barndommen, hvor min mor gerne lavede det til min søster og jeg. Dengang brugte vi frugtfarve for at få rødt modellervoks – som alligevel aldrig blev helt rødt, men mere rosa, medmindre man tømte bøtten. ;) Har I mon selv prøvet at lave det? I barndommen måske?Fleur synes det er ret hyggeligt selv at lave, og så får det bare den lækreste konsistens. Det er virkelig blødt og lækkert at røre ved.

Det holder ret længe, hvis man ellers sørger for at opbevare det i en lufttæt beholder. Om sommeren er det bedst i køleskab pga. varmen, men ellers kan det nu sagtens stå ude.

Har I lyst til selv at lave modellervoks med børnene, får I her opskriften:

2 dl fint salt
2,5 spsk Alun (kan købes i Matas)
2 spsk olie
5 dl kogende vand
Pastafarve (eller frugtfarve)5 dl mel

Salt, Alun, olie, vand og frugt/pastafarve røres sammen. Tilsæt til slut mel som stivelse og rør godt sammen. Jeg plejer at bruge min røremaskine – det er både nemt og super hurtigt. Lad det køle af og så er det klar til leg.

God fornøjelse! :)

Vil du se mere af det bedste jeg ved? Følg bloggen på Facebook, Bloglovin og Instagram.

You Might Also Like

2 Kommentarer

Skriv et svar