Sprøde og luftige boller // nem opskrift på italienske boller - det bedste jeg ved ...
brød diy jeg anbefaler mad

Sprøde og luftige boller // nem opskrift på italienske boller

luftige-ciabatta-bollersprøde-bollermanitoba-boller

Hvem drømmer ikke om, at bage lækre sprøde og luftige boller i eget køkken? Enhver med respekt for køkkenet, vil elske at sætte tænderne i disse smagfulde boller med knasende skorpe.

De er super nemme at bage, og kræver blot fire ingredienser og lidt tid på hånden. Opskriften giver 12-15 boller, som er perfekte til både brunch, madpakke og tapas.Ideen til disse boller stammer fra Youtube videoen nederst i indlægget. Jeg har dog eksperimenteret lidt med noget andet mel, for at få en bedre krumme i brødet. Det får jeg med Manitoba mel, og derfor får I min version her.
OBS! En røremaskine er nødvendig til at bage bollerne. Eller også skal man være i ualmindelig god træning for at kunne tæske denne dej. ;)

20 g gær
5 dl lunkent vand
2-3 tsk salt
500g Manitoba mel (eller alm. hvedemel hvis du lige har det ved hånden – Manitoba giver dog en anden krumme)

Gæret smuldres i en skål, og røres ud med lunkent vand. Tilsæt salt og mel, og rør godt sammen til en jævn konsistens. Lad dejen trække i 10 min.

Herefter ælter du dejen ved fuld hastighed med den flade krog til køkkenmaskinen. Altså den man bruger til fars mm. Kør med fuld hastighed til dejen nærmest kravler op af krogen. Skift nu til dejkrogen, og kør igen med fuld hastighed. Dejen er færdig, når den slipper skålens kanter. Det tager lidt tid, men hav tålmodighed – det lønner sig i sidste ende. ;)

Når dejen er færdig, skal der film over skålens kant, og den skal nu hæve lunt i 3 timer. Efter 2,5 time tænder du ovnen på max varme – altså gerne 300 grader hvis muligt. Sæt en bageplade ind, og lad den varme op på samme tid.

Efter tre timer hælder du dejen ud på et meldrysset bord. Den er lækker boblende og man kan næsten smage bollerne allerede. Drys dejen med mel, og skær den ud i passende stykker med en dejskraber.

Læg bollerne på bagepapir og bag dem i ca. 15 min på den varme bageplade.

God fornøjelse! :)

Vil du se mere af det bedste jeg ved? Følg bloggen på Facebook, Bloglovin og Instagram.

You Might Also Like

21 Kommentarer

  • Reply
    Marina / cand.mor
    januar 25, 2016 at 7:30 am

    De ser helt professionelle ud! :)

  • Reply
    32 års fødselsdag med tebirkes, pavlova og grillede pizzaer - det bedste jeg ved ...
    juni 18, 2016 at 9:04 pm

    […] dag har vi fejret Pierre med skønsang, gaver og lækkert mad. Til morgenmad fik vi italienske boller bagt med Manitoba og maltmel, som jeg bagte kl. 01 i nat. Typisk mig at starte sent på sådan et […]

  • Reply
    Lene
    juni 19, 2016 at 5:59 pm

    Bagte disse lækre boller i går, og de blev præcis lige så flotte som på billedet, og de smagte bare SÅ godt, både lune, kolde og idag. Jeg lavede halvdelen af dejen til 1 flutes. Flad som en pandekage inden det kom i ovnen, men færdigbagte ligner det et ciabatta brød. Jeg har dog lige et par spørgsmål. Kan dejen laves dagen i forvejen og så evt. Stå i køleskabet? Bager du bollerne midt i ovnen? Det gjorde jeg, og de fik en fin mørk farve, men blev ikke SÅ sprøde. Det mel du skriver Manitoba, hvordan gør det brødet anderledes, og hvor køber du det?

    • Reply
      Tine
      juni 20, 2016 at 8:45 pm

      Hej Lene,

      Dejligt at høre du kan bruge opskriften. :)

      Du kan sagtens lade dejen hæve natten over i køleskabet. Så skal du bare bruge ca. 15g gær i stedet. Og ja, jeg bager bollerne midt i ovnen. De bliver altid knasende sprøde her hos mig. Sørger du for at sætte ovnen på max temperatur og varme den op min. en halv time før?

      Manitoba mel kan købes mange steder efterhånden. Netto og Rema 1000 er begyndt at have det som spotvare ind imellem. I sidste uge købte jeg 2 kg Manitoba fra Finax til 15,- i Rema.
      Manitoba mel har et højt indhold af gluten, som gør dejen mere elastisk. Det får en super lækker krumme med sprød skorpe. Vil anbefale dig at prøve det af. :)

  • Reply
    Grillet grøntsagssuppe med bacon og cremefraiche - det bedste jeg ved ...
    juni 26, 2016 at 8:51 pm

    […] menuen, spiste løs af denne grillede grøntsagssuppe, og synes den var rigtig lækker. Jeg bagte italienske boller i morges, så der både var lidt at snacke i løbet af dagen og en til suppen, hvor de passede […]

  • Reply
    Kim Jensen
    april 11, 2017 at 7:51 pm

    Hej
    Helt suveræne boller. De bedste jeg har bagt.
    Tak for opskriften!!
    Kim

  • Reply
    Martin h
    juli 8, 2017 at 3:42 pm

    Hej super indlæg jeg har lige været i Italien og vi købte manitoba 5kg for 35kr det er simpelthen rigtig godt mel.

    • Reply
      Tine
      august 7, 2017 at 8:01 pm

      Hej Martin,

      Det var godt nok billigt – fedt! Manitoba er bare rigtig lækkert mel.

  • Reply
    Laila Kristensen
    august 16, 2017 at 7:53 am

    Du har ovn varmen på 300 grader. skruer du ned for varmen når boller kommer ind i ovnen

    • Reply
      Tine
      august 16, 2017 at 8:29 am

      Hej Laila,

      Nej, de skal bages ved samme temperatur. God fornøjelse :)

  • Reply
    Mark
    august 22, 2017 at 9:56 am

    500 g mel og 5 dl vand. Uanset hvor længe min kraftige røremaskine kører, slipper dejen ikke bunden. Har kørt i 25 minutter, og dejen havde stadig konsistens som vælling. Nogen forslag? Har forsøgt flere gange og er hver gang endt op med at tilsætte en hel del mere mel. Og får så fine boller, men uden de dejlige lufthuller…

    • Reply
      Tine
      august 22, 2017 at 10:53 am

      Hej Mark,

      Det lyder mystisk, at dejen stadig har konsistens som vælling efter 25 min. Jeg tænker umiddelbart, at din røremaskine måske ikke tæsker dejen så kraftigt og derfor “blot” skal have lidt længere tid. Man kan nemlig sagtens tænke at den ikke vil samle sig, men det kommer lige pludseligt. Så mit forslag må være at du prøver at køre lidt længere med maskinen næste gang, så du også får de lækre lufthuller.

      Rigtig god fornøjelse :)

  • Reply
    isabella Irming
    august 22, 2017 at 6:07 pm

    Bruger du varmluft eller alm. Ovn når du bage brødet? :-)

    • Reply
      Tine
      august 22, 2017 at 6:08 pm

      Hej Isabella,

      Jeg bruger varmluft :)

    • Reply
      Gitte Jørgensen
      oktober 9, 2017 at 5:55 pm

      Tænker det er varmluften der giver sprødheden. Glæder mig til at afprøve dem

  • Reply
    Christina
    oktober 13, 2017 at 3:40 pm

    Hejsa.
    Min ovn kan kun gå op til 250 grader. Tror du det går an.
    Hilsen Christina

    • Reply
      Tine
      oktober 13, 2017 at 6:06 pm

      Hej Christina,
      Jeg synes det er et forsøg værd :)

  • Reply
    Pia
    oktober 14, 2017 at 9:45 pm

    Har du afprøvet med bagesten? Eller fungerer det bedst med alm bageplade?
    Mvh Pia

    • Reply
      Tine
      oktober 15, 2017 at 6:25 pm

      Hej Pia,

      Ja, det har jeg og resultatet er rigtig fint. Dog fungerer det også fint med alm. bageplade. Jeg ønsker mig dog et bagestål som dette: http://www.bagestaalet.dk – det tror jeg giver det ultimativt bedste resultat.

      Bedste hilsner,

      Tine

  • Reply
    Tine
    november 16, 2017 at 1:45 pm

    Hej
    Kan man bage bollerne som flütes? Er der i såfald noget jeg skal være opmærksom på?

    • Reply
      Tine
      november 16, 2017 at 2:26 pm

      Hej Tine,

      Ja, det kan du godt. Dog bruger jeg altid flutesform til det. Men foretrækker faktisk at bage dem som små kuvertbrød fremfor flutes.

      God fornøjelse :)

Skriv et svar