Sprøde og luftige boller // nem opskrift på italienske boller

luftige-ciabatta-bollersprøde-bollermanitoba-boller

Hvem drømmer ikke om, at bage lækre sprøde og luftige boller i eget køkken? Enhver med respekt for køkkenet, vil elske at sætte tænderne i disse smagfulde boller med knasende skorpe.

De er super nemme at bage, og kræver blot fire ingredienser og lidt tid på hånden. Opskriften giver 12-15 boller, som er perfekte til både brunch, madpakke og tapas.Ideen til disse boller stammer fra Youtube videoen nederst i indlægget. Jeg har dog eksperimenteret lidt med noget andet mel, for at få en bedre krumme i brødet. Det får jeg med Manitoba mel, og derfor får I min version her.
OBS! En røremaskine er nødvendig til at bage bollerne. Eller også skal man være i ualmindelig god træning for at kunne tæske denne dej. ;)

20 g gær
5 dl lunkent vand
2-3 tsk salt
500g Manitoba mel (eller alm. hvedemel hvis du lige har det ved hånden – Manitoba giver dog en anden krumme)

Gæret smuldres i en skål, og røres ud med lunkent vand. Tilsæt salt og mel, og rør godt sammen til en jævn konsistens. Lad dejen trække i 10 min.

Herefter ælter du dejen ved fuld hastighed med den flade krog til køkkenmaskinen. Altså den man bruger til fars mm. Kør med fuld hastighed til dejen nærmest kravler op af krogen. Skift nu til dejkrogen, og kør igen med fuld hastighed. Dejen er færdig, når den slipper skålens kanter. Det tager lidt tid, men hav tålmodighed – det lønner sig i sidste ende. ;)

Når dejen er færdig, skal der film over skålens kant, og den skal nu hæve lunt i 3 timer. Efter 2,5 time tænder du ovnen på max varme – altså gerne 300 grader hvis muligt. Sæt en bageplade ind, og lad den varme op på samme tid.

Efter tre timer hælder du dejen ud på et meldrysset bord. Den er lækker boblende og man kan næsten smage bollerne allerede. Drys dejen med mel, og skær den ud i passende stykker med en dejskraber.

Læg bollerne på bagepapir og bag dem i ca. 15 min på den varme bageplade.

God fornøjelse! :)

Vil du se mere af det bedste jeg ved? Følg bloggen på Facebook, Bloglovin og Instagram.

6 thoughts on “Sprøde og luftige boller // nem opskrift på italienske boller

  1. Bagte disse lækre boller i går, og de blev præcis lige så flotte som på billedet, og de smagte bare SÅ godt, både lune, kolde og idag. Jeg lavede halvdelen af dejen til 1 flutes. Flad som en pandekage inden det kom i ovnen, men færdigbagte ligner det et ciabatta brød. Jeg har dog lige et par spørgsmål. Kan dejen laves dagen i forvejen og så evt. Stå i køleskabet? Bager du bollerne midt i ovnen? Det gjorde jeg, og de fik en fin mørk farve, men blev ikke SÅ sprøde. Det mel du skriver Manitoba, hvordan gør det brødet anderledes, og hvor køber du det?

    1. Hej Lene,

      Dejligt at høre du kan bruge opskriften. :)

      Du kan sagtens lade dejen hæve natten over i køleskabet. Så skal du bare bruge ca. 15g gær i stedet. Og ja, jeg bager bollerne midt i ovnen. De bliver altid knasende sprøde her hos mig. Sørger du for at sætte ovnen på max temperatur og varme den op min. en halv time før?

      Manitoba mel kan købes mange steder efterhånden. Netto og Rema 1000 er begyndt at have det som spotvare ind imellem. I sidste uge købte jeg 2 kg Manitoba fra Finax til 15,- i Rema.
      Manitoba mel har et højt indhold af gluten, som gør dejen mere elastisk. Det får en super lækker krumme med sprød skorpe. Vil anbefale dig at prøve det af. :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *