Med det vejr vi har haft i weekenden, fandt jeg det ikke upassende, at slutte weekenden af med suppe til aftensmad. Det blev til en lækker grillet grøntsagssuppe med bacon og cremefraiche, som min svigerinde anbefalede mig for nyligt.
Vi spiser faktisk sjældent suppe herhjemme, hvilket jeg ikke er helt tilfreds med. Jeg elsker nemlig al slags suppe… Men med to i husstanden som ikke er videre begejstret for suppe, er det ligesom en halvdårlig start. Og er der noget der er irriterende, så er det da at lave mad til nogen som (næsten) rynker på næsen af det.
Pierre, som er den ene i husstanden der ikke ligefrem jubler, når der er suppe på menuen, spiste løs af denne grillede grøntsagssuppe, og synes den var rigtig lækker. Jeg bagte italienske boller i morges, så der både var lidt at snacke i løbet af dagen og en til suppen, hvor de passede super godt til.
Fleur var ikke særlig begejstret for suppen, men fik dog kæmpet sig igennem en enkelt portion med lidt pastaskruer i. Luc spiste fire(!) portioner. Det er sjovt så forskellige børn er… :)
Grillet grøntsagssuppe med bacon og cremefraiche, 4 pers.
600g solmodne blommetomater
2 røde peberfrugt
2 squash
2 løg
6 fed hvidløg
2 spsk olivenolie til stegning
1 tsk salt
10 skiver bacon
5-6 dl grøntsagsbouillon
friskkværnet peber
Til servering:
creme fraiche
karse
godt brød
1. Prik tomaterne med en gaffel og skær peberfrugter, løg og squash i grove stykker. Vend det hele i lidt olie og drys med salt.
2. Grill grøntsagerne i en grillbakke til de er møre og gyldne.
3. Steg baconskiverne gyldne og sprøde.
4. Blend de grillede grøntsager i en blender sammen med kogende bouillon til en cremet suppe. Smag til med masser af peber.
5. Servér suppen med cremefraiche, karse, godt brød og bacon.
Opskriften stammer fra Spis Bedre.
Vil du se mere af det bedste jeg ved? Følg bloggen på Facebook, Bloglovin og Instagram.
Ingen kommentarer