Opskrift på blåbæris

tovolo-isforme-stjerne-blaabaeris tovolo-isforme-stjerne-blaabaeris1 tovolo-isforme-stjerne-blaabaeris-1 tovolo-isforme-stjerne-blaabaeris-3

Regnen stod ned i stænger hele dagen i går, og så må man jo benytte indendørstiden fornuftigt – særligt her i ferien. ;)
Både Fleur og jeg er vilde med is, så planen har hele tiden været, at vi skulle eksperimentere i køkkenet med hjemmelavede ispinde i løbet af ferien.

Selvom jeg var sikker på, at det ville være et hyggeligt projekt, har jeg nok også skubbet det lidt af frygt for en mindre konflikt over frysetiden. Men helt ærligt, det ér da også svært at lave is den ene dag, som først kan spises dagen efter. Uanset om man er barn eller voksen. ;)

Det gik dog smertefrit, og vi hyggede os med at lave dem. Som tidligere skrevet er Fleur meget glad for at være med i køkkenet, og Pierre og jeg skal bare huske at give lov og lade tingene tage lidt længere tid.

Første isprojekt er lækre blåbær-ispinde lavet på bl.a. græsk yoghurt, og uhhmm hvor smager de godt! De er søde, friske, og cremede, og kan bestemt anbefales. Jeg skal klart eksperimentere meget mere i den kommende tid, så vær forberedt på lidt mere is-spam. ;)

Jeg har allerede spammet en smule på Instagram, og flere har spurgt efter opskrift. Opskriften er en blanding af flere fra nettet og bøger lånt på biblioteket, og den kommer her:

Ca. 7 blåbær-ispinde
Ismasse:
½ vanillestang
¾ dl sukker
1 dl vand
1 tsk honning
3 dl græsk yoghurt
1 dl sødmælk

Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Kom både vanillekorn og -stang i en gryde med sukker, vand og honning. Kog lagen op og lad den køle af.
Tag vanillestangen op og bland lagen med græsk yoghurt og mælk.

Blåbærpuré:
½ dl blendede blåbær (du kan sagtens bruge frosne – bare giv dem et opkog inden)
1 tsk vand
1 tsk flormelis

Blåbær røres sammen med vand og flormelis, og fyldes lidt ujævnt i formene. Put skiftevis ismasse og puré i og frys natten over.

Hvis du som jeg, vælger at bruge træpinde i stedet for dem som følger med formen, sættes de i efter en times tid i fryseren. De ér jo altså bare lidt finere end dem i plastic, ikke? :) Næste gang køber jeg dog mine her i stedet for at løbe ned i den lokale specialforretning – 22 kr. for 20 træpinde synes jeg altså er vanvittig dyrt. Men nu var jeg jo desperat efter dem, og så må man betale ved kasse 1. ;)

Isformen er fra Tovolo, og jeg synes de er super fine i både form og kvalitet. Fleur synes det var mega sejt at få en stjerneis, og så var hun – ligesom jeg – helt vild med smagen også.

Det sidste billede af Fleur er mega sukkersødt, men det viser altså hvor fjollet og glad hun blev over at få lov til at få en stjerneis.

Vil du se mere af det bedste jeg ved? Følg bloggen på Facebook, Bloglovin og Instagram.

5 thoughts on “Opskrift på blåbæris

  1. Det billede er da bare alt, alt for kært!
    Jeg fik simpelthen også sådan lyst til hjemmelavet is, da jeg så dit billede på instagram. Nu kalder ferien lige om lidt, og så må jeg vist også i gang :)
    Håber I har haft en rigtig skøn ferie. Nu må du hellere udnytte den sidste tid, inden lillebror kommer ;)

    1. Tak søde du. Vi havde en skøn ferie! Nu hvor hverdagen er i gang igen, er jeg for alvor ved at gøre klar til lillebror. Med tre uger til termin, er det vist heller ikke for tidligt. ;)

      Håber I får en skøn ferie. Det kan bestemt anbefales at lave ispinde. Det er altså et ret hyggeligt projekt. Ventetiden er desværre bare ret ulidelig. ;)

      Håber du har haft en dejlig fødselsdag. <3

      1. Hmm, det ville nogen måske mene :) Er det hele, som de siger, så meget mere afslappet anden gang?

        Tak, det var en skøn, skøn fødselsdag. Høj sol, dejlige mennesker og fine gaver. Kunne ikke ønske mere :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *