Hjemmelavet legekøkken - det bedste jeg ved ...
børneværelse diy hæklet jeg anbefaler legetøj træmanden

Hjemmelavet legekøkken

REKLAME – læs min reklamepolitik her.

hjemmelavet-legekøkken

I dag er der efterhånden mange der begiver sig ud i “projekt hjemmelavet legekøkken” med brug af gamle kommoder og lign. fra genbrug eller måske “projekt opgrader IKEA legekøkken” i stedet. Der er lavet mange super fine udgaver, men det er har dog ikke været aktuelt for os med en af de to metoder.
Herhjemme er vi nemlig så heldige, at Pierre har hænderne skruet rigtig godt på, og oveni købet elsker at lave diverse ting i træ.
Således har han lavet børnenes legekøkken med mange fine detaljer.

hjemmelavet-legekøkken-2 hjemmelavet-legekøkken-1 hjemmelavet-legekøkken-3hjemmelavet-legekøkken-4hjemmelavet-legekøkken-01

Vandhanen er lavet på drejebænk – fint, ikke? Den er i nogenlunde samme udformning som den vi har i køkkenet. Det gik Fleur meget op i, da Pierre havde lavet den. Grøntsagskasserne er også hjemmelavede, men man kan dog sagtens købe sig til nogle lignende i lidt mindre udgave.

Vasken er en hundeskål, som sidder løst ned i hullet. Luc elsker at tage den op og sige bøøøh ned i hullet. Så kært!
Ophænget på væggen er fra IKEA, og den lille hylde er helt genial til små flasker, bøtter osv. Med S-krogene får man mulighed for lidt mere opbevaring, og samtidig er det også lidt hyggeligt, at det er samme princip som i vores køkken.

Legekøkkenet kan sagtens laves i en lidt mindre avanceret udgave så alle kan være med. Hvis man nøjes med hylder i stedet for skuffer, og måske en mere simpel ovn, er det ikke så svær en opgave… Bordpladen er en rest fra et byggemarked. Det er bare at spørge, om de har nogle rester stående ude bagved. De kan som regel købes til meget fornuftige penge. Knapperne på komfuret er fra et gammelt kasseret komfur som efterfølgende er blevet spraymalet. Hvis man ikke kan skaffe sådanne, kan man evt. save en rundstok op og skrue på som knapper.

På billederne her er der lige rigeligt på bordet, og dermed ikke så meget bordplads i det ellers rimelig store legekøkken. Men de ting der står fremme, er det Fleur og Luc bruger mest, og så må det bare se lidt presset ud…

Kasseapparatet med penge i skuffen er et hit når der sælges mad mm. fra køkkenet. Ispindene som står i en lille “klods”, fik Fleur af hendes faster for nogle år siden. Det har klart været en af de bedste gaver gennem tiden, og de er altid en sikker vinder, når der er små venner på besøg. Kaffemaskinen er sidste nyt i legekøkkenet (gave fra Barnets Verden), og der er allerede blevet lavet enorme mængder kaffe på den. Både Luc og Fleur leger flittigt barista, og jeg drikker med glæde en kop eller tyve af dem om dagen. ;) Den er virkelig fin, og børnene har så stor glæde af den.

Generelt er alt legemad og tilbehør i legekøkkenet hæklet eller i træ. Det er et meget bevidst valg fra min side, da jeg vægter kvalitet højt – særligt når de bruger så meget tid i legekøkkenet. I legehuset har vi både træ og plastik, men det er også lidt noget andet, synes jeg.

Har I spørgsmål til legekøkkenet eller legemad/tilbehør, skal I endelig bare spørge løs. :)

Vil du se mere af det bedste jeg ved? Følg bloggen på Facebook, Bloglovin og Instagram.

You Might Also Like

4 Kommentarer

 • Reply
  Mia Hepworth
  december 19, 2016 at 10:27 am

  Hej, superflot køkken:-)hvor har du de små trækasser til opbevaring af mad fra?

  • Reply
   Tine
   februar 9, 2017 at 9:39 pm

   Hej Mia,

   De er hjemmelavede. :)

 • Reply
  Kristian Esgaard
  januar 17, 2017 at 8:29 pm

  Det er et umådeligt flot køkken I har fået skruet sammen. Jeg arbejder i en børnehave og kunne godt tænkte mig, at bygge et køkken magen til, til børnene. Er det muligt at kunne få nogle flere detaljer om køkkenet og byggeprocessen (hvor meget er bygget fra bundet osv..).

  Med venlig hilsen
  Kristian

  • Reply
   Tine
   februar 9, 2017 at 9:39 pm

   Hej Kristian,

   Beklager min sene tilbagemelding. Synes din tanke er rigtig sød. Desværre har jeg ikke så meget mere info på køkkenet. Alt er lavet fra bunden. Altså både vandhane, skuffer, ovn osv.

Skriv et svar